Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
11.12.2019 08:55

Zo zimného štadióna v Kežmarku vznikne multifunkčná aréna


Snímka zdroj: Podtatranské noviny


Z kežmarského zimného štadióna vznikne multifunkčná aréna. Mesto totiž v novembri podpísalo zmluvu na jeho dostavbu, ktorá by mala byť hotová do konca leta budúceho roka.


 „Ideme do poslednej etapy výstavby zimného štadióna, a tým bude 'povýšený' na arénu. Už by tu nemala byť zima, teplota vo vnútri bude od 12 do 18 stupňov. Zmluva je podpísaná a dúfam, že sa stavba čím skôr začne,“ uviedol primátor Kežmarku Ján Ferenčák s tým, že zhotoviteľ má na realizáciu diela 200 dní od odovzdania staveniska.       

Pribudne aj oplotenie areálu či parkovisko. Vedúca oddelenia územného plánu, životného prostredia a stavebného poriadku na Mestskom úrade v Kežmarku Eva Kelbelová dodala, že dobudovať je potrebné dvojpodlažnú prístavbu prevádzkového zázemia, skompletizovať a ukončiť súčasnú hrubú uzatvorenú stavbu zázemia. Samotný priestor haly zimného štadióna bude doplnený o klimatizačné jednotky. „V priestore zázemia vznikne ďalších šesť šatní pre mládežnícke mužstvá s hygienickým zázemím, administratívne priestory pre hokejový klub so zasadačkou, tlačovou miestnosťou, kaviareň fitnes centrum, VIP priestory, sklady a technické miestnosti. Celkove je potrebné ukončiť a dobudovať 101 miestností,“ vymenovala Kelbelová.       

Kežmarok Aréna by mala slúžiť predovšetkým na hokej a na kultúrne podujatia. Počas nich má byť na juhozápadnej strane postavené mobilné pódium a návštevníci budú môcť stáť aj na ľadovej ploche vďaka rohožiam. Projekt počíta s 2316 miestami na sedenie v hľadisku, na ploche bude môcť byť ďalších 1160 ľudí. Dostavbu zimného štadióna, ktorá bude stáť takmer 2,4 milióna eur, zabezpečí spoločnosť Milanko.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Zimný štadión v Kežmarku by mal byť dokončený do konca roka 2017
Radnici mesta Kežmarok v ostatných dňoch prišiel na účet príspevok jeden milión eur od vlády, ktoré sú určené na rekonštrukciu zimného štadióna.
viac
27.09.2018
Na dostavbu štadióna si bánovská samospráva vezme aj úver
Financie, ku ktorým pridá i ďalšie z mestského rozpočtu, sú potrebné na to, aby bolo športovisko prevádzkyschopné.
viac
29.02.2020
Prístavbu zimného štadióna v Kežmarku dokončia v júni
Práce na prístavbe zimného štadióna v Kežmarku idú podľa plánu, zhotoviteľ by mohol stavenisko odovzdať o čosi skôr.
viac
27.01.2021
Samospráva Rožňavy chce opláštiť zimný štadión
Samospráva Rožňavy chce realizovať ďalšiu etapu obnovy a dostavby zimného štadióna, v rámci ktorej ho plánuje opláštiť a vybudovať v ňom zázemie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %