Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.01.2021 04:15

ZMOS rozbieha spoluprácu so Slovnaftom


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska začína rok 2021 spoluprácou s jedným z najväčších priemyselných podnikov na Slovensku – so spoločnosťou Slovnaft.


Predmetom spolupráce medzi združením a Slovnaftom bude predovšetkým koordinácia postupu v oblasti zamestnanosti, infraštruktúry, zvyšovania kvality života ľudí a ochrany životného prostredia.

„Sú to oblasti, kde sú samosprávy a výrobné podniky odkázané na hľadanie spoločných riešení. Vidím v tomto dialógu veľmi užitočné partnerstvo s úžitkom nielen pre samosprávy, ale aj pre celú krajinu. Slovnaft výrazne prispieva k ekonomickej stabilite Slovenska, zamestnáva tisíce ľudí, podporuje školstvo, vedu, kultúru a šport. ZMOS preto ide do tejto spolupráce s veľkým rešpektom, ale aj očakávaniami,“ uviedol predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger.

Výkonný riaditeľ Slovnaft, a. s., Marek Senkovič víta partnerstvo s jedným z najsilnejších samosprávnych združení. „Tešíme sa na túto spoluprácu. Chceme byť súčasťou širšej komunitnej a samosprávnej diskusie, z ktorej vzídu zaujímavé nápady a dobré rozhodnutia. Určite podporíme ZMOS pri realizácii projektov, ktoré sa týkajú skvalitňovania života ľudí, napr. v oblasti vzdelávania, umenia, športu či životného prostredia. Tieto oblasti sú prioritné aj v rámci našich grantových schém,“ vysvetlil Marek Senkovič. Ako ďalej povedal, Slovnaft si uvedomuje, že masívnou decentralizáciou štátu sa samosprávy stali jedným z najvýznamnejších partnerov pre podnikateľské subjekty. Podľa jeho slov neovplyvňujú len výšku a úspešnosť výberu miestnych daní, ale ich rozdelením ovplyvňujú kvalitu a udržateľnosť života v jednotlivých regiónoch. To je podľa slov M. Senkoviča hlavný dôvod, prečo sa Slovnaft rozhodol pre spoluprácu so ZMOS.

Združenie miest a obcí Slovenska má záujem so Slovnaftom rozvinúť aj obchodnú spoluprácu. Tá sa týka najmä oblasti pohonných hmôt pre jednotlivé samosprávy a ich organizačné zložky. „Existuje viacero riešení, kde by sme koordinovaným postupom ZMOS a Slovnaftu mohli výrazne pomôcť zefektívniť fungovanie samospráv,“ dodáva Branislav Tréger, predseda Združenia miest a obcí Slovenska.

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2021
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským mestám a obciam. Výsledkom týchto podujatí bude strategický dokument.
viac
23.07.2021
Medziobecná spolupráca má potenciál aj v rámci civilnej ochrany
Prieskum Združenia miest a obcí Slovenska venovaný civilnej ochrany poukazuje na mimoriadne významný priestor pre medziobecnú spoluprácu v rámci civilnej ochrany. Okrem toho poukazuje na význam komunitnej práce.
viac
26.07.2021
VÚB banka a ZMOS vstúpili do šiesteho roku spolupráce
VÚB banka a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) opäť podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve a potvrdili tak túto výnimočnú kooperáciu už šiesty rok po sebe.
viac
10.11.2021
ZMOS a SK 8 ohlásili spoluprácu
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združenie samosprávnych krajov SK 8 chcú spolupracovať na rozvoji územia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %