Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
11.06.2024 12:10

ZMOS rokoval s Aqua4um o úspore v nakladaní s odpadovými vodami


Ilustračná snímka z rokovania (Zdroj: ZMOS)


Predseda ZMOS Jozef Božik včera (10. júna) rokoval s konateľom spoločnosti Aqua4um, s.r.o. Tomášom Matulíkom o inovatívnych riešeniach v oblasti vodárenstva a kanalizácie.


Združenie miest a obcí Slovenska vytvára platformu na spoluprácu, ktorá bude viesť k znižovaniu nákladov a efektívnej a kvalitnej verejnej službe na miestnej úrovni a preto rokovalo so spoločnosťou Aqua4um o samočistiacich čerpacích staniciach odpadových vôd.

 Spoločnosť prináša inovatívne riešenie pre prevádzkovateľov čerpacích staníc odpadových vôd, či už vodárenské spoločnosti, obce alebo tretie strany. „Cieľom je šetriť náklady samosprávam, a práve toto riešenie z dlhodobého hľadiska prináša úspory z rozsahu v odvetví prevádzkovania verejných kanalizácii,“ uviedol predseda ZMOS Jozef Božik počas rokovania.

Podľa konateľa spoločnosti Tomáša Matulíka sa znižovanie nákladov nezaobíde bez inovácií. Na porazenie dnešného trendu prudko rastúcich cien a nákladov, ktorý sa nevyhol ani odvetviu prevádzkovania verejných kanalizácií, sú potrebné inovačné riešenia, akým je aj zariadenie Pump Protector®, ktorého inštalácie už dnes vykazujú v prevádzkovej praxi minimálne 80% úsporu nákladov na chod čerpacích staníc odpadových vôd.

Najkritickejší problém v činnosti čerpacích staníc odpadových vôd, je akumulácia a vytváranie zhlukov tuhého odpadu (vlhčené utierky, handry, malé časti tkanín a rôzne hygienické potreby), ktoré dokážu v krátkom čase upchať a znefunkčniť čerpadlá v čerpacích staniciach odpadových vôd. Následné mechanické odstraňovanie týchto zhlukov pomocou ľudskej pracovnej sily, vytvára nielen funkčné výpadky čerpacích staníc, ale predovšetkým aj najväčšiu záťaž v ich prevádzkových nákladoch. Inovatívne riešenie spoločnosti celý proces čistenia a odstraňovania zhlukov tuhého odpadu automatizuje a posúva tak technologickú úroveň čerpacích staníc do kategórie bezobslužných samočistiacich prevádzok.

Pokračovaním aktivít medzi ZMOS a Aqua4um bude spolupráca na inovatívnych riešeniach v oblasti odpadových vôd a uzatvorenie memoranda o vzájomnej spolupráci.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2018
Komuniké z 18. rokovania Rady ZMOS
V poradí prvé rokovanie Rady ZMOS po májovom sneme sa uskutočnilo 26. júna 2018. Členovia Rady ZMOS sa venovali témam vyplývajúcim zo snemu, ale aj ďalším, ktoré sprevádzala účasť významných hostí.
viac
09.01.2020
ZMOS pripravuje rokovanie s politickými stranami
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v tradícii rokovaní s politickými stranami pred parlamentnými voľbami. V polovici januára 2020 sa preto uskutoční rokovanie Predsedníctva ZMOS s predstaviteľmi politických subjektov, ktoré dlhodobo vykazujú preferencie nad hranicou zvoliteľnosti.
viac
01.07.2020
Rada ZMOS rokovala s ministrom Eduardom Hegerom
V poradí 9. rokovanie Rady ZMOS rozhodlo o októbrovom rokovaní 31. snemu ZMOS. Venovalo sa aj aktuálnej situácii a členovia Rady ZMOS tiež diskutovali s ministrom financií SR Eduardom Hegerom.
viac
06.08.2020
Komuniké z 5. zasadnutia Predsedníctva ZMOS
V poradí 5. zasadnutie Predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska sa venovalo hlavne problematike odpadového hospodárstva a Envirofondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %