Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
25.06.2024 11:05

Zmena volebného systému by závisela od výsledkov odbornej diskusie a dohody


Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. (Snímka: TASR)


Prípadná zmena volebného systému by závisela od výsledkov odbornej diskusie a dohody parlamentných politických strán. Pre TASR to uviedli z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.


"Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizoval záujem o otvorenie debaty na uvedenú tému v rámci vládnej koalície. Prípadná zmena volebného systému by závisela od výsledkov odbornej diskusie a dohody parlamentných politických strán," uviedol rezort.         

O možnej zmene volebného systému hovorili vo víkendových politických diskusiách minister vnútra s lídrom opozičného KDH Milanom Majerským. Zhodli sa, že Slovensko by mohlo mať viac volebných obvodov. Minister avizoval, že Hlas-SD príde s touto myšlienkou pred koalíciu a chce diskutovať. KDH je za osem volebných obvodov určených hranicami samosprávnych krajov. Majerský si vie predstaviť, že by v tomto prípade hnutie dodalo koalícii hlasy na schválenie návrhu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2016
Zoberme to jedným metrom
O rok nás čakajú ďalšie voľby do orgánov samosprávnych krajov. Poslanci Národnej rady SR majú k tejto téme na rokovacích stoloch novely príslušných zákonov. Aj preto sa medzi politikmi opäť začína diskutovať o postavení vyšších územných celkov, záujme voličov o voľby krajských poslancov a županov.
viac
13.11.2020
Online národná konzultácia k eurofondom sa už začala
K návrhu priorít Partnerskej dohody, podľa ktorej sa bude rozdeľovať 13 miliárd eur, dostáva teraz možnosť vyjadriť sa široká odborná aj laická verejnosť v Národnej konzultácii.
viac
09.12.2023
ÚMS: Zmena volebného systému má zlepšiť zastúpenie regiónov v NR SR
Únia miest Slovenska navrhuje zmeniť volebný systém, v ktorom by zlepšil zastúpenie regiónov v Národnej rade (NR) SR. Návrh predstavilo ÚMS na stredajšej tlačovej konferencii.
viac
05.01.2024
P. Pellegrini: Zmena volebného systému by mohla byť spoločným návrhom strán
Návrh na zmenu volebného systému by do parlamentu mohol prísť ako spoločná novela strán, ktoré podporujú zmenu počtu volebných obvodov a dokázali by spolu nájsť potrebných 90 hlasov od poslancov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %