Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
05.08.2024 12:10

Zlaté Moravce získali dotáciu na chod miestnej občianskej hliadky


Snímka zdroj: Zlaté Moravce info


Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na chod miestnej občianskej a preventívnej služby. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR poskytlo samospráve nenávratný finančný príspevok vo výške 162.867 eur


O dotácii na projekt Miestne občianske a preventívne služby v meste Zlaté Moravce informovala Miroslava Kováčová, vedúca oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.         

Nenávratný finančný príspevok je určený na mzdové výdavky a s tým súvisiace oprávnené výdavky na podporu zamestnanosti štyroch osôb miestnej občianskej hliadky počas 30 mesiacov. Členovia hliadky v rámci pracovnej činnosti pomôžu pri zmierňovaní a odstránení problémov v obci s prítomnosťou marginalizovanej rómskej komunity a aj u ostatného obyvateľstva mesta.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2020
Mesto chce vybudovať novú cyklocestu i prístrešok pre bicykle
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celková výška dotácie na dva projekty predstavuje takmer 200 000 eur, informovali zástupcovia mesta.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
16.12.2022
Mesto získalo dotáciu na revitalizáciu vnútroblokov
Mesto Zlaté Moravce zrevitalizuje vnútrobloky na Školskej, Mojmírovej, Robotníckej a Rovňanovej ulici.
viac
27.11.2023
Revúca získala na občianske hliadky vyše 330-tis eur, budú mať osem členov
Mesto Revúca získalo z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity vyše 330-tis.eur na zriadenie miestnej občianskej a preventívnej služby (MOPS). Takzvané občianske hliadky budú mať osem členov a podieľať sa budú na udržiavaní verejného poriadku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %