Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.12.2022 12:35

Žilinský samosprávny kraj začne v roku 2023 hospodáriť v rozpočtovom provizóriu


Sídlo ŽSK.


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) začne v roku 2023 hospodáriť v rozpočtovom provizóriu. Poslanci zastupiteľstva ŽSK by mali budúcoročný rozpočet schvaľovať na januárovom zasadnutí. Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová to povedala po pondelkovom zasadnutí zastupiteľstva ŽSK v Žiline.


Doplnila, že o návrhu rozpočtu bude po pondelkovom zastupiteľstve rokovať poslanecké grémium. "Rozpočtové provizórium neohrozí chod inštitúcií. Predpokladáme, že do rozpočtu budeme dávať podobné sumy, ako boli dané. Ide najmä o to, aby naše organizácie dostali jednu dvanástinu," uviedla Jurinová.

ŽSK bude podľa nej hľadať úspory v každej oblasti. "Ceny služieb, ktoré sa týkajú stravy, sa dvíhajú priebežne. Ale zásadné zdražovanie nepredpokladáme. Za najväčší problém budúcoročného rozpočtu považujem dopravu a energie. Tým, že všetky úhrady energií idú cez naše organizácie, teraz to nevidíme priamo. Ale vieme, že to môže spôsobiť veľké problémy," podotkla.

Pripomenula, že aj po voľbách do vyšších územných celkov pred piatimi rokmi schvaľovali poslanci rozpočet v januári. "Nevidím v tom nič zásadné. Nedalo sa predpokladať, ako bude vyzerať zastupiteľstvo ŽSK. A aj politické dohody, ktoré vznikali, trvali o niečo dlhšie ako po iné roky," povedala Jurinová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2022
Kraj bude začínať rok 2023 v provizóriu, rozpočet má schvaľovať v januári
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) bude začínať rok 2023 v rozpočtovom provizóriu. Rozpočet na budúci rok plánuje schvaľovať až koncom januára.
viac
27.12.2022
Mesto vstúpi do roku 2023 v rozpočtovom provizóriu
Mesto Lučenec bude od januára hospodáriť v rozpočtovom provizóriu. Uviedol to hovorca mesta Andrej Barančok s tým, že prípravu budúcoročného rozpočtu negatívne ovplyvnilo hneď niekoľko faktorov.
viac
03.01.2023
Senica vstúpi do roku 2023 v rozpočtovom provizóriu
Mesto Senica vstúpi do roku 2023 v rozpočtovom provizóriu. Potvrdil to primátor mesta Martin Džačovský.
viac
24.01.2023
ŽSK obmedzil investičné akcie a organizácie dostali manuál, ako šetriť
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) by mal v tomto roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vyše 241 miliónov eur. Poslanci budú o jeho návrhu rozhodovať 30. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %