Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
20.02.2024 12:10

Žilinská župa podporí cez dotácie komunitné projekty za 330-tis. eur


Snímka zdroj: ŽSK


Zastupiteľstvo ŽSK schválilo v decembri v rozpočte na rok 2024 sumu 330 000 eur pre poskytovanie dotácií z vlastných príjmov ŽSK. Z toho 267 900 eur na dotačný program Regionálne dotácie a 62 100 eur na dotačný program Dotácie predsedu ŽSK.


Aktuálne je vyhlásená výzva Žilinského samosprávneho kraja na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie z dotačného programu Regionálne dotácie z vlastných príjmov Žilinského samosprávneho kraja na rok 2024 č. 1/2024. Žiadosti je potrebné podať do 29. 2. 2024. Z dotačného programu budú podporené projekty, ktoré sú v súlade s Programom hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja ŽSK 2021+. Podporované sú činnosti realizované v oblastiach:

- Riešenie dopadov zmeny klímy v sídlach a v krajine

- Investície do služieb pre komunitu

- Posilnenie podpory a spolupráce aktérov v oblasti komunitných služieb

- Zlepšenie prevencie sociálno-patologických javov a zvýšenie bezpečnosti

- Zhodnocovanie hmotného a nehmotného kultúrneho dedičstva s dôrazom na jeho udržateľnosť, ochranu a digitalizáciu súvisiacich služieb

- Podpora rozvoja aktívnych komunít a záujmovej samosprávy s dôrazom na podporu a stabilizáciu mladých ľudí a ich organizácií

Žiadateľ môže na túto výzvu podať len jednu žiadosť. „Našim cieľom je podpora komunitných projektov, či už v oblasti kultúry, športu, alebo zmysluplného trávenia voľného času. Radi podporíme projekty, ktoré zlepšia kvalitu života, životného prostredia a klímy či už obyvateľom alebo návštevníkom kraja,“ upresnila Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Žiadať o poskytnutie dotácie môžu podať obce, právnické osoby so sídlom na území Žilinského kraja (neziskové organizácie, občianske združenia, záujmové združenia právnických osôb, nadácie a pod.) a fyzické osoby (podnikatelia s trvalým pobytom na území v kraji. Minimálna výška dotácie na jednu žiadosť je 900 eur, maximálna výška 5 000 eur.  Žiadateľ je povinný spolufinancovať podporovanú činnosť najmenej vo výške 20 % z výšky poskytnutej dotácie. O pridelení dotácií rozhodnú komisie zložené z krajských poslancov.

Podrobné informácie k Regionálnym dotáciám nájdete v dokumentoch zverejnených na webovej stránke ŽSK na karte Granty/Formuláre v sekcii Regionálne dotácie alebo cez odkaz REGIONÁLNE DOTÁCIE

 

Autor: (ts-ŽSK, Eva Lacová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
11.03.2020
Žilinská župa podporí dobré projekty v kraji
Žilinská župa predstavila ďalšiu formu podpory významných projektov v kraji. Ide o Dotácie predsedníčky ŽSK, ktoré sú zacielené na podporu aktivít nadregionálneho charakteru. Zároveň o necelý týždeň uplynie lehota na prihlasovanie žiadostí o participatívne dotácie.
viac
15.03.2022
ŽSK rozdelí na komunitné projekty verejnej infraštruktúry 120 000 eur
Dnešným dňom spúšťa Žilinská župa prihlasovanie projektov so žiadosťami o participatívne dotácie. Rozhodovať bude verejnosť prostredníctvom online hlasovania.
viac
20.04.2023
Petržalka podporí z dotácií 20 projektov občianskych združení
Bratislavská Petržalka podporí v rámci dotácií 20 projektov občianskych združení. Prerozdelených na ich finančnú podporu bude 75 000 eur. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci. Ide o dotácie nad 2000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %