Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
14.12.2019 11:55

Žilinčania môžu sledovať zimnú údržbu aj online


http://www.zilina.sk


Harmonogram a priebeh prác zimnej údržby budú môcť obyvatelia Žiliny, podobne ako v minulom roku, sledovať online.


Samospráva zverejnila na internetovej stránke mesta operačný program zimnej údržby a zoznam zodpovedných pracovníkov spolu s kontaktmi zodpovednými za dispečersko-spravodajskú službu. Keď napadne prvý sneh, na stránke http://www.zilina.sk/?page=ukazoznam&id=2918 pribudne aj denne aktualizovaný priebeh prác.

Zimnú údržbu pre samosprávu uskutočňuje zmluvný partner Žilinské komunikácie, a.s., no pri zabezpečení zjazdnosti komunikácií a chodníkov budú tento rok k dispozícii aj ďalší externí dodávatelia či aktivační pracovníci mesta. Okrem miestnych komunikácií v dĺžke celkovo 255 km, má mesto od roku 2018 povinnosť zaistiť údržbu chodníkov v dĺžke 220 km.

Predpokladaná suma vyčlenená na tohoročnú zimnú údržbu je približne 720 000 eur. V prípade nepredvídateľných okolností, ktoré môžu súvisieť najmä s poveternostnými podmienkami a z toho súvisiacou dĺžkou zimnej údržby, sa môžu náklady navyšovať.

V týchto dňoch ešte na území mesta Žilina dokončuje zmluvný partner, spoločnosť T + T, a.s., čistenie ciest a verejných priestranstiev od popadaného lístia. Práce sa uskutočňujú podľa verejne dostupného plánu prác jesennej údržby. Presný harmonogram komunálnych služieb spolu s popisom aktivít, ktoré sa v jednotlivých týždňoch uskutočňujú, je občanom Žiliny k dispozícii na internetovej stránke: http://www.zilina.sk/mesto-zilina-uradna-tabula-mesta-prehlad-sluzieb-pre-mesto

 

Autor: Vladimír Miškovčík, hovorca mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2018
Zimná údržba ciest po novom. Žilina je na odpratávanie snehu pripravená
So zimnou údržbou a monitorovaním situácie na žilinských mestských cestách sa oficiálne začalo už začiatkom novembra. S príchodom prvých mrazivých a zasnežených dní sú cestári v Žiline v riadnej pohotovosti. Zimnú údržbu zabezpečuje pre mesto Žilina spoločnosť Žilinské komunikácie.
viac
03.12.2019
Staré Mesto je pripravené na zimnú údržbu
Staré Mesto je dobre pripravené na sneh a aj poľadovicu. Skonštatovala to starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová počas kontrolného dňa v spoločnosti TS Starého Mesta, a. s. (TSSM, as. S.), ktorá v centrálnej bratislavskej štvrti zabezpečujú zimnú údržbu.
viac
12.11.2021
Priebeh zimnej údržby v Žiline budú môcť občania sledovať na webe
Okrem 255 kilometrov cestných komunikácií bude mesto Žilina počas zimy udržiavať aj približne 160 kilometrov chodníkov. Práce spojené so zimnou údržbou by mali stáť približne 720-tisíc eur.
viac
22.11.2022
Mesto bude v zime udržiavať vyše 400 kilometrov ciest a chodníkov
V Žiline budú počas zimy udržiavať 257 kilometrov cestných komunikácií a približne 160 kilometrov chodníkov. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %