Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.11.2019 01:10

Radnica má na zimnú údržbu vyčlenených takmer 70-tis. eur


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Stropkov má na zimnú údržbu k dispozícii viac peňazí ako minulý rok. Na tento rok je vyčlenených takmer 70-tis eur. V minulých rokoch to bolo o 3000 až 6000 eur menej.


Mestský podnik Služba, ktorý údržbu zabezpečuje, má v správe približne 38 kilometrov chodníkov a ciest. Podľa jeho riaditeľa Dušana Lukáča zimná pohotovosť trvá v závislosti od poveternostných a klimatických podmienok približne od novembra do marca.       

"Prípravy na zimnú pohotovosť sa uskutočňujú štandardne, ako aj po minulé roky. Momentálne sme zásobení 100 tonami kameniva a máme 3,5 tony posypovej soli, pričom zásoby počas sezóny podľa potreby pravidelne dopĺňame. Na zimnú sezónu sme pripravení," uviedol Lukáč.       

Zimnú údržbu v meste zabezpečuje desať zamestnancov podniku Služba obsluhujúcich mechanizmy. Ručné čistenie miestnych komunikácií a chodníkov zabezpečuje osem zamestnancov a 14 až 15 aktivačných pracovníkov. Služba má k dispozícii šesť vozidiel.       

"Technický stav všetkých mechanizmov na zimnú údržbu je dobrý, všetky vozidlá prešli technickou previerkou, prípadne opravami tak, aby boli pripravené a spôsobilé na výkon, ktorý sa od nich očakáva v zimnej sezóne. Pred touto sezónou neboli investované žiadne finančné prostriedky na kúpu nových mechanizmov," priblížil Lukáč.       

Ako ďalej povedal, tri roky platí všeobecne záväzné nariadenie mesta, na základe ktorého platí v meste zákaz státia v čase vykonávania zimnej údržby na miestnych komunikáciách.       

"Zimnou údržbou sa rozumie odhŕňanie snehu z miestnych komunikácií a posyp komunikácií, ak snehová pokrývka je päť a viac centimetrov. Toto opatrenie sme prijali z dôvodu, že pri odhŕňaní snehu, prevažne na miestnych komunikáciách ulíc s rodinnými domami, vznikajú problémy so zaparkovanými autami a zimná údržba je tak značne obmedzená," dodal Lukáč.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2019
Život v meste komplikujú desiatky centimetrov snehu
Desiatky centimetrov čerstvého snehu, ktoré napadli počas utorkového (8. 1.) výdatného sneženia, skomplikovali dopravu v Čadci a ohrozujú bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov mesta.
viac
16.11.2019
Nitra hľadá ľudí na odpratávanie snehu, za prácu ponúka odmenu
Nitrianska radnica hľadá brigádnikov, ktorí by cez zimu pomohli s odhŕňaním snehu na mestských komunikáciách. Mesto už oznam zverejnilo na sociálnych sieťach. „Hľadáme aktívnych ľudí, ktorí pomôžu svojmu mestu popasovať sa s nádielkami snehu,“ uvádza sa vo výzve.
viac
03.12.2019
Staré Mesto je pripravené na zimnú údržbu
Staré Mesto je dobre pripravené na sneh a aj poľadovicu. Skonštatovala to starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová počas kontrolného dňa v spoločnosti TS Starého Mesta, a. s. (TSSM, as. S.), ktorá v centrálnej bratislavskej štvrti zabezpečujú zimnú údržbu.
viac
14.12.2019
Žilinčania môžu sledovať zimnú údržbu aj online
Harmonogram a priebeh prác zimnej údržby budú môcť obyvatelia Žiliny, podobne ako v minulom roku, sledovať online.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %