Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.09.2016 08:00

Žilina bude hostiť jazzových hudobníkov z celého sveta


Pozvánka.


Žilina International Jazz Contest je jedinečná medzinárodná džezová súťaž, ktorá priláka do Žiliny mladých hudobníkov z celého sveta. Finále druhého ročníka súťaže sa uskutoční v dňoch 27. a 28. septembra 2016 v sále žilinského konzervatória, kde sa predstavia jej 4 finalisti.


Príďte si vypočuť džez v podaní tých najlepších kapiel, a to Aga Derlak Trio a Adam Jarzmik Quintet z Poľska, Floris Kappeyne Trio z Holandska a Zoltán Rugovics Trio, ktoré spája hudobníkov z Maďarska, Rakúska a Ukrajiny. Počas sprievodného programu súťaže bude prebiehať aj saxofónový workshop s Thorstenom Skringerom (DE), na ktorý je vstup pre všetkých záujemcov voľný.

Výherca súťaže, ktorého meno sa dozvieme večer 28. 9. 2016, získa okrem štedrej finančnej odmeny – 2 000 eur aj možnosť vystúpiť na Bratislavských Jazzových Dňoch v Žiline, ktoré sa budú konať 21. a 22. októbra 2016 v Mestskom divadle Žilina. Hodnotiť bude odborná porota v zložení: Tomáš Baroš – kontrabas (CZ), Lukáš Oravec – trúbka (SK), Marián Ševčík – bicie (SK), Milan Vendrinský – riaditeľ Bratislavských Jazzových Dní v Žiline a popredný džezový klavirista Danny Grissett, ktorý pochádza z Los Angales a spolupracuje s hudobníkmi ako Benny Golson, Russell Malone či Steve Wilson.

Súťaž je otvorená pre mladé kapely a zoskupenia zo všetkých krajín. Tento rok sa do nej zapojilo 14 kapiel z 8 krajín. Džez nie je už len výsadou čisto inštrumentálnych kapiel, ale aj vokálnych zoskupení. Je toho dôkazom aj vokálne zoskupenie The Quintessence z Gruzínska. Žiaľ, do finále sa neprebojovali, počas 1. kola sa umiestnili na 5. mieste.

Všetkých milovníkov džezovej hudby srdečne pozývame v utorok a stredu na koncert do sály žilinského konzervatória.

Viac info na www.zilinajazz.com.

 

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2016
Pozvánka na Janíkovský ohnivák
Mesto Nitra pozýva v sobotu 27. augusta na X. ročník Janíkovského ohniváka. Podujatie, ktoré sa uskutoční na Futbalovom štadióne v nitrianskej mestskej časti Janíkovce, ponúkne vynikajúcu zábavu i skvelé občerstvenie.
viac
07.09.2016
Liptovský „Švábkafest“
Liptovská plodina číslo jeden sú zemiaky, domáci ich slangovo volajú „švábka“. Podujatie v najbližší piatok 9. 9. 2016 v Liptovskom Mikuláši bude preto venované práve zemiakom.
viac
08.11.2016
V Bratislave sa budú konať Dni Prahy
Bratislava ožije pražskou kultúrou. V dňoch od 10. novembra do 11. decembra 2016 sa budú v hlavnom meste SR Bratislave konať Dni Prahy.
viac
26.05.2017
Staromestské slávnosti pokračujú aj dnes bohatým programom
Staromestské slávnosti pokračujú aj počas dnešného dňa. Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program aj viaceré sprievodné podujatia. Najobľúbenejšia kultúrna akcia roka predstaví obyvateľom Žiliny rôzne hudobné štýly, ľudové remeslá i umelecké vystúpenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %