Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
05.06.2020 02:35

Zhotoviteľ obnovy predstanice vo Zvolene je známy


Vizualizácia projektu. Snímka zdroj: (zvolen.sk).


Spoločnosť TSS Grade z Bratislavy by sa mala stať realizátorom obnovy priestorov pred hlavnou železničnou stanicou vo Zvolene. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).


Firma ponúkla za zhotovenie projektu sumu 1,56 milióna eur, čo bolo najmenej spomedzi všetkých piatich uchádzačov o zákazku. Mesto Zvolen získalo na rekonštrukciu predstanice podporu z eurofondov, pričom sa samo bude na projekte podieľať piatimi percentami z oprávnených nákladov.

Pred stanicou v časti od Višňovského parku až po kruhový objazd majú postaviť úplne novú pešiu zónu a v rámci nej drobnú architektúru, parkovisko, komunikácie a spevnene plochy, nové dopravne značenie, odvodniť sa majú cesty, vybudovať sa má tiež kanalizácia. Zrekonštruovať sa má aj verejné osvetlenie a zrealizovať sa majú sadové úpravy a tiež prekládky a ochrana slaboprúdových rozvodov.

Stavba by sa mala zrealizovať za necelý rok od podpisu zmluvy o dielo. Ešte predtým však musí proces obstarávania prejsť kontrolou riadiacich orgánov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2017
Schvaľovanie žiadostí o podporu kreatívneho priemyslu sprevádza spor
Formalizmus a sporný výklad zákona mali zabrániť desiatkam subjektov uchádzať sa o nenávratný finančný príspevok v dotačnej výzve na podporu kreatívneho priemyslu.
viac
24.04.2020
Zazmluvnené projekty mesto zrealizuje napriek koronakríze
Mestské zastupiteľstvo vo Fiľakove schválilo návrh, na základe ktorého bude samospráva pokračovať v projektoch, na ktoré už má zazmluvnené finančné prostriedky.
viac
07.08.2020
Mesto Skalica zverejnilo výsledky súťaže na opravu ZŠ Strážnická
Mesto Skalica zverejnilo výsledky verejnej súťaže na podlimitnú zákazku s názvom Riešenie havarijnej situácie a zvýšenie energetickej účinnosti objektu telocvične ZŠ Strážnická v Skalici, o ktorú prejavilo záujem 11 subjektov.
viac
28.10.2020
Renesančnú zvonicu začnú rekonštruovať na jar budúceho roka
Renesančnú zvonicu v Kežmarku začnú v ďalšej etape rekonštruovať na jar budúceho roka. Mesto vďaka úspešnému projektu druhý rok pokračuje v obnove národnej kultúrnej pamiatky, ktorá sa datuje do roku 1515.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %