Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.06.2023 02:25

Zážitková jazda historickým vlakom naprieč krajom trvá tri dni a dve noci


Snímka zdroj: (zahoramizadolami.sk).


Po úspešnej vlaňajšej jazde vyrazí historický vlak Expres Za horami, za dolami na ďalšiu cestu naprieč Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) 30. júna.


Zážitková jazda trvá tri dni a dve noci, pasažieri navštívia päť regiónov, prejdú 608 kilometrov, viac ako 40 tunelov a päť viaduktov. Informovala o tom marketingová manažérka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

"Historický vlak, ktorý vyráža z Banskej Bystrice, prinesie cestujúcim zážitok aj v podobe lôžkového kupé či jedálenského vozňa, ktoré vytvárajú atmosféru ako v banskobystrickom Orient Exprese. Jednotlivé zastávky sú vybrané cielene, aby ponúkli rozmanitý program vyskladaný z toho najlepšieho z BBSK pre rodiny s deťmi, partiu priateľov či zamilované dvojice," priblížil Jiří Pěč z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.

V úvode cesty si pasažieri prezrú hrad Slovenská Ľupča a poobedujú s výhľadom na Kráľovu hoľu. Po prvej noci vo vlaku ich čaká turistika za krásami Zádielskej tiesňavy na Gemeri a poobedný relax v kúpeľoch Číž. Večera a ochutnávka remeselného piva v Lučenci ich pripraví na nočnú cestu vlakom do Kremnice, kde zavŕšia program nevšedným putovaním históriou starobylého banského mesta.

Podľa Evy Macuľovej z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus dvojmiestne kupé vypredali okamžite po zverejnení informácie o predaji. Štvormiestne, ktoré sú ideálne pre rodiny s deťmi alebo partiu priateľov, sú ešte voľné. Lístky sa dajú kúpiť na destinačnom webe kraja. "Trojdňovú jazdu historickým vlakom robíme len raz za rok," dodala Macuľová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Detská železnica oslávi 60. výročie dokončenia trate
Deň plný pary, atraktívneho programu či prevádzky štyroch rušňov zažijú návštevníci vo štvrtok 1. septembra na historickej úzkorozchodnej železnici v Čermeľskom údolí.
viac
16.03.2017
Za pamiatkami UNESCO na Spiši vás odvezie motoráčik
Organizácia Košice Región Turizmus pripravila pre všetkých turistických nadšencov jedinečné nostalgické jazdy VLAKOM ZA UNESCOM. Prvý vláčik vyráža z Košíc na gotický Spiš už 2. apríla.
viac
05.01.2019
Z Brezna bude jazdiť historický vlak do Slovenského raja i na Zbojská
Projekt premávky historického vlaku, ktorý bude z Brezna jazdiť do dvoch turistických lokalít, je jedným z aktuálnych zámerov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na tohtoročnú letnú sezónu.
viac
14.08.2021
Historický motorový vlak s rušňom Cecaňa sa vydá na jazdu do obce Hoštice
Milovníci historických vlakov, cestovania a známej českej komédie si prídu na svoje. Vlak ťahaný historickým motorovým rušňom T478.1201 prezývaným Cecaňa sa opäť vydá na trojdňovú cestu, tentoraz počas predĺženého víkendu (20. - 22. 8.) do obce Hoštice u Volyně v Českej republike.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %