Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
28.05.2024 07:50

Zažite Deň detí v Ekocentre Čunovo


Ilustračný výrez plagátu


Leto v župnom Ekocentre Čunovo bude plné zábavy. Prvým špeciálnym podujatím bude Medzinárodný deň detí, ktorý sa uskutoční už túto sobotu 1. júna 2024. Organizátor, Bratislavský samosprávny kraj, pripravil pestrý program zameraný na spoznávanie prírody a ekológiu.


„Jednou z úloh Ekocentra Čunovo je aj eko-vzdelávanie detí. K ich sviatku sme preto pripravili veselé a ekologicky zamerané aktivity a hry. Srdečne vás pozývam na prvé zo série letných podujatí - Deň detí v Ekocentre Čunovo. Sobotné popoludnie strávime v krásne zrekonštruovanej záhrade a každý z návštevníkov si môže prezrieť aj interaktívnu expozíciu v národnej kultúrnej pamiatke, kaštieli, ktorý sme taktiež zrekonštruovali,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Deň detí v Ekocentre Čunovo odštartuje v sobotu 1. 6. 2024 o 13:00 hodine a deti zabaví Bratislavské bábkové divadlo, cukrová show VataTata, parkové hry – napríklad petanque, bedminton a skákanie cez gumu. Odfotiť sa bude možné so živými sovičkami a kreativita sa zase bude cibriť na mnohých workshopoch a tvorivých dielňach. Ponuka v gastrozóne bude letná a svieža a v závere podujatia zahrá bratislavské Konzervatórium.

Program sa bude odohrávať v krásnej záhrade, kde bratislavská župa obnovila zeleň, vysadila stromy, kroviny, vybudovala biotopové jazierko, altánok či informačné panely. V interiéri nájdete veľmi zaujímavé, interaktívne a hravé expozície, ktoré bližšie predstavia Dunajské luhy. Všetci návštevníci môžu komentovanú prehliadku absolvovať zdarma.

KULTÚRNY PROGRAM:

14:00 a 16:00             Bratislavské bábkové divadlo

16:45                            Bratislavské Konzervatórium

SPRIEVODNÝ PROGRAM:

14:00 – 17:00             Živé vtáctvo – sovy

13:00 – 17:00             VataTata – cukrová show

13:00 – 17:00             Eko-výtvarný workshop

13:00 – 17:00             Eko-tvorivé dielne s Daphne – Inštitútom aplikovanej ekológie

13:00 – 17:00             Eko-tvorivé dielne s župnými zariadeniami sociálnych služieb

13:00 – 17:00             Parkové hry (petanque, bedminton, skákanie cez gumu a ďalšie)

Deti si otestujú svoje vedomosti v Kolese šťastia, naučia sa separovať odpad, vyrobia si kreatívne vejáre a (do tanca) im bude hrať DJ Lajko. Všetci návštevníci si môžu prezrieť interaktívnu expozíciu v kaštieli.

OBČERSTVENIE:

- slané aj sladké špeciality v štýle street food,

- ovocie,

- nealko nápoje,

- prosecco/ pivo,

- nanuky,

- popcorn

VSTUPNÉ:

Počas podujatia Deň detí v Ekocentre Čunovo platí špeciálne vstupné: 12,- EUR 4-ČLENNÁ RODINA | 8,- EUR DIEŤA + RODIČ | 6,- EUR DIEŤA 6+ A DOSPELÍ | 3,- EUR ŤZP A SENIORI 65+

ORGANIZAČNÉ INFORMÁCIE:

- k dispozícii bude pitná voda

- na mieste budú toalety

- uprednostnite, prosím, ekologickú dopravu – príďte na bajku alebo autobusom

- psíkov, prosím, nechajte doma, keďže budeme v uzavretom parku.

Autor: (ts-BSK, Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2016
Na deň detí z Košíc do Rožňavy historickým vlakom
Aktivisti z košického Klubu historických koľajových vozidiel pozývajú rodičov a deti pri príležitosti Medzinárodného dňa detí na jazdu historickým vlakom z Košíc do Rožňavy.
viac
27.04.2019
Prievidzské deti oslavovali les
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v piatok 26. 4. 2019 na Námestí slobody v Prievidzi uskutočnila záverečná prezentácia a vyhodnotenie EKOROKU s Nestlé Slovensko, s. r. o. Tento environmentálny projekt sa v školskom roku 2018/2019 realizoval už po 16-krát a tentoraz sa venoval téme "OSLAVA LESA."
viac
25.05.2021
Deti oslávia svoj deň vo vlaku a v kaštieli
O tom, či mali deti hračky aj v minulosti, čo robili, keď nebol televízor či počítač a ako sa im žilo kedysi v kaštieli sa môžete dozvedieť na prvom Veľkom vlakovom výlete z Košíc do Betliara a Dobšinej už túto sobotu 29. mája.
viac
28.07.2022
Kaštieľ v Čunove sa postupne mení na ekocentrum
Pod rukami Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa kedysi schátraný kaštieľ v Čunove postupne mení na unikátne environmentálne a vzdelávacie centrum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %