Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.12.2021 10:55

Zapojte sa do súťaže Záhrada, park a detail roka 2021


Parkové úpravy v obytnom súbore Jarabinky, 2. miesto v kategórii Park roka 2020, Foto: Andrea Prievalská


Založili ste v uplynulom roku vo Vašom meste alebo obci nový park ? Zrekonštruovali ste námestie, sídliskový vnútroblok alebo inú plochu zelene? Prihláste ich do súťaže Záhrada, park a detail roka 2021.


Na podporu propagácie kvalitných výsledkov práce záhradných a krajinných architektov, realizačných firiem, dodávateľov a v neposlednom rade aj  osvietených investorov vyhlasuje Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu od roku 2015  súťaž Záhrada, park a detail roka.

Cieľom súťaže je prezentovať a propagovať kvalitné diela záhradnej a krajinnej tvorby z hľadiska ich estetickej hodnoty a technickej kvality prevedenia, ale aj z hľadiska ich spoločenského významu a prínosu.

Diela prihlásené do súťaže hodnotí päťčlenná odborná porota, ktorú menuje správna rada SZKT a je zložená z autorizovaných krajinných architektov, zástupcov odborného školstva, odborníkov z praxe.

Prihlásenie sa do súťaže nevyžaduje žiadne mimoriadne úsilie a účasť v súťaži nie je spoplatnená.

- dielo do súťaže môže prihlásiť autor projektu, realizátor alebo investor

- súťažiť môžu diela, ktorých realizácia bola ukončená minimálne 1 rok pred prihlásením do súťaže a diela nie staršie ako 5 rokov od ukončenia realizácie

- jeden účastník môže do súťaže prihlásiť maximálne 1 dielo v každej kategórii

A aké benefity prinesie súťažiacim ? Predovšetkým je to šírenie dobrého mena tvorcov ale aj investorov, ktorými sú najčastejšie mestá a obce.

V prípade úpravy verejných priestranstiev prináša účasť v súťaži zvýšený záujem odbornej i laickej verejnosti nielen o upravenú plochu, ale aj záujem o  obec či mesto, v ktorom príkladné dielo krajinárskej architektúry vzniklo.

Príklady dobrej praxe sú inšpirujúce a obyvateľmi i návštevníkmi obce sú pozitívne vnímané. Upravená plocha sa dostáva do pozornosti verejnosti, ale hlavne kultivuje, motivuje a vzdeláva – ukazuje širokej verejnosti, čo je kvalitná krajinná architektúra.

Podmienky súťaže a tlačivá prihlášok sú zverejnené na webovej stránke Spoločnosti pre záhradnú a krajinnú tvorbu https://www.szkt.sk/sutaz-zahrada-park-a-detail-roka/zahrada-park-detail-roka-2021/

Prihlášky diel za rok 2021 prijímame až do 31. marca 2022.

Informácie: kancelaria@szkt.sk

 

 

 

 

Autor: Ing. Libuše Murínová, Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2021
Prihláste svoj strom do ankety Strom roka 2021
Anketa Strom roka už 19 rokov hľadá po celom Slovensku stromy s pozoruhodnými príbehmi, ktoré vyzdvihujú význam starých, vzácnych či ohrozených stromov a vzbudzujú záujem ľudí o životné prostredie. Tento rok môžete svojho obľúbenca do súťaže nominovať od 1. apríla.
viac
19.04.2021
Petržalka spúšťa súťaž o najkrajšiu predzáhradku i komunitnú záhradu
Bratislavská Petržalka spúšťa súťaž o najkrajšiu predzáhradku. Súťaží sa v troch kategóriách. Zapojiť sa môžu predzáhradky vytvorené s aj bez pomoci mestskej časti, rovnako tak aj komunitné záhrady.
viac
01.07.2021
Čas na prihlásenie sa do súťaže ENVIROMESTO 2021 sa kráti
Už len necelé tri týždne majú mestá na Slovensku možnosť prihlásiť sa do súťaže Enviromesto 2021. Zaregistrovať sa môžu elektronicky na adrese enviromesto@sazp.sk, uzávierka prihlášok je stanovená na 16. júla 2021.
viac
22.09.2021
Záhradní a krajinní architekti udelili ceny najlepším súťažným dielam
Desiatky architektov, ale i investorov a zástupcov samospráv sa stretli 7. septembra v Nitrianskej synagóge na slávnostnom vyhodnotení súťaže Záhrada, park a detail roka 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %