Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
03.10.2020 12:25

Základná škola Dubová porastie do výšky. Pribudne deväť tried


Vizualizácia: Staré Mesto


Problémy s nedostatkom kapacít na základných školách majú všetky mestské časti v Bratislave a Staré Mesto nie je výnimkou. To by sa však už malo onedlho zmeniť.


Mestská časť získala právoplatné stavebné povolenie na realizáciu nadstavby Základnej školy Dubová. Ak všetko pôjde podľa plánu, projekt by sa mohol začať realizovať začiatkom budúceho roka. Okrem nadstavby by mala prebehnúť aj rekonštrukcia školského dvora, ktorý slúži ako športovisko.

„Potreba nových tried v základných školách začína byť v Bratislave alarmujúca. S nedostatkom kapacít základných škôl sa boria viaceré mestské časti Bratislavy, vrátane Starého Mesta,“ hovorí starostka Zuzana Aufrichtová. Právoplatné stavebné povolenie na nadstavbu ZŠ Dubová a vytvorenie deviatich nových tried je podľa nej „dôležitým krokom k realizácii a zmierneniu problému.

Na vytvorenie rozšírenia školských kapacít v bratislavskom kraji boli v rámci programu IROP zo zdrojov EÚ vyčlenené financie práve na tento účel.

„Zmeny vo vláde a koronakríza posunuli pôvodné termíny v harmonogramoch realizácie projektov bratislavských škôl, no problém nedostatku kapacít ostáva, takže veríme, že podpora do projektov, ktoré sú pripravené na realizáciu nebude ohrozená.

Samosprávy sú odkázané na externé zdroje EÚ alebo štátnu pomoc pri realizácii takto finančne náročných projektov,“ uzatvára starostka.

 

Autor: (ts - Matej Števove, hovorca MČ Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2019
BSK a Staré Mesto zverejnili zámer vytvoriť na Vazovovej Spojenú školu
Pri príležitosti otvorenia nového školského roka informovala starostka Mestskej časti Bratislava-Staré mesto a župná poslankyňa Zuzana Aufrichtová o spoločných zámeroch Starého mesta a Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
viac
21.01.2020
Staré Mesto opravilo dvor v Pistoriho paláci
Pistoriho palác na Štefánikovej ulici, národná kultúrna pamiatka a jedno zo Staromestských centier kultúry a vzdelávania, už nebude ničiť vlhkosť. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto odstránila príčiny navĺhania palácových múrov. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou MK SR.
viac
28.11.2020
Materská škola na Beskydskej ulici má po štyroch rokoch bezpečné a moderné ihris
Zrenovovaný dvor škôlke v Bratislave-Starom Meste deťom slávnostne odovzdali zástupcovia mestskej časti a investora v piatok 27. novembra. Doteraz sa deti museli hrávať v parku na Račianskom mýte.
viac
13.02.2024
Nové Mesto zvýšilo financie na dieťa v školách a škôlkach
Bratislavské Nové Mesto poskytne vyššie finančné prostriedky materským školám a školským zariadeniam vo svojej pôsobnosti. Príspevky pre škôlky zvýšilo o 22 percent a pre školské kluby detí (ŠKD) o 31 percent. Mestská časť má na to vo svojom rozpočte vyčlenených 4.788.000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %