Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
20.01.2020 12:05

Záhoráci v Bratislave pozývajú na bál


Ilustračná snímka, zdroj: zahorak.sk


Spolok Záhorákov v Bratislave svojou činnosťou vstupuje do druhej päťdesiatky. V tomto roku pripravuje už 51. Bál Záhorákov v našom hlavnom meste. Uskutoční sa tradične v prvú februárovú sobotu, ktorá tento rok pripadne na 1. februára.


Po minuloročnej dobrej skúsenosti sa bude znovu konať v kultúrnom dome Zrkadlový háj v Petržalke.

Bály sú vždy vyvrcholením činnosti spolku a aj napĺňaním jeho spoločenského poslania. Áno, chceme ľudí na bále dobre zabaviť, ale aj vniesť do neho kus zdravého záhoráckeho entuziazmu, pripomenúť ľuďom ich korene, rodisko, domovinu. Odvtedy, ako sa v televíznej relácii Repete zviditeľnila kapela bratov Zajačkovcov z Plaveckého Štvrtka, účinkuje každý rok aj na Bále Záhorákov. I tentoraz má výborný repertoár, pozná tie najlepšie hity od čias Františka Krištofa Veselého až po dnes, vie zabaviť mladšiu i staršiu generáciu. Vystupuje s ňou spevák Karol Malý a v tomto roku ako hosť aj Robo Kazík. Na žiadnom bále nesmie chýbať folklór, a tak sa predstaví aj dychová hudba Rubín zo Skalice a detský súbor Čečinka z Karlovej Vsi. Nebude chýbať chutné občerstvenie a šťastlivci si odnesú aj pekné vecné ceny, ktoré do tomboly venujú organizácie zo Záhoria i Bratislavy.

Hŕstka záhoráckych nadšencov srdečne pozýva všetkých Záhorákov na tohtoročný bál v Bratislave. Na všetkých sa teší čestná richtárka spolku, národná umelkyňa Mária Kráľovičová, súčasný richtár, profesor Anton Gúth, primár v nemocnici na Kramároch, pochádzajúci z Malých Levár, ako aj ďalší organizátori.

 

 

Autor: František Karas, člen Záhoráckej rady


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2018
Bratislavský bál oživí tradície v Bratislave
Každoročný sviatok elegancie a noblesy, Bratislavský bál, v roku 2018 pokračuje už 17. ročníkom. Uskutoční sa 10. februára v priestoroch historickej budovy Slovenskej filharmónie, v Redute. Rovnako ako v minulosti, aj teraz ukončí fašiangovú sezónu na Slovensku.
viac
16.02.2018
Záver fašiangu v bratislavskom regióne
Bratislavský Burlesque bál, Dúbravský detský karneval, Festival Izraelského filmu, Historické potulky Malackami, Nočné prehliadky Modrou, či Zimné folkovanie v Pezinku doplnia skvelý víkendový program v bratislavskom regióne.
viac
22.06.2020
Ružinov tento rok rozdelil na dotáciách takmer 144 000 eur
Bratislavský Ružinov rozdelil tento rok na dotáciách takmer 144 000 eur. V rámci rozvojových dotácií podporil šesť žiadostí, v oblasti komunitných dotácií získalo podporu 34 projektov.
viac
07.07.2020
V Bratislave si pripomenuli Pamätný deň Slovákov žijúcich v zahraničí
Desiatky zahraničných Slovákov si spolu s predstaviteľmi štátnych orgánov a inštitúcií cez víkend v Bratislave pripomenuli Pamätný deň Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorý bol stanovený na 5. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %