Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
01.02.2024 03:05

Začiatkom februára sa začne príprava stavby protihlukovej steny v Lamači


Ilustračná snímka (TASR)


Prvý februárový pondelok (5. 2.) sa začnú prípravné práce na mieste výstavby protihlukovej steny v bratislavskom Lamači. Oznámila to Národná diaľničná spoločnosť (NDS), ktorá zároveň upozornila na súvisiace dopravné obmedzenie na diaľnici D2.


 "Týkajú sa približne trojkilometrového úseku medzi križovatkou Bory a čerpacou stanicou pri tuneli Sitina," priblížil odbor marketingu a komunikácie NDS. Práce majú trvať niekoľko týždňov, vždy v dennom časovom úseku. "Budú ich realizovať od 8.00 do 17.00 h, aby sa motoristi mohli vyhnúť príležitostným obmedzeniam," dodala NDS. Požiadala zároveň motoristov o ohľaduplnosť a vyššiu opatrnosť v danom úseku.

Diaľničiari podpísali zmluvu na výstavbu protihlukovej steny v Lamači v lete 2023. Zhotoviteľom je spoločnosť Dopravstav. Vybudovať má mobilné protihlukové steny na oboch stranách diaľnice i v stredovom páse. Podľa harmonogramu prác, ktorý bol prílohou zmluvy, by mali dielo dokončiť a začať kolaudovať v auguste 2025. Cena za dielo je 21.869.039 eur bez DPH (26.242.846 eur s DPH).         

Za výstavbu protihlukovej steny, ktorá má znížiť hluk z diaľnice, priamo obťažujúci obyvateľov Lamača, bojovala miestna samospráva roky. O forme mobilnej bariéry sa hovorilo už dlhšie, viackrát sa posúval predpokladaný termín výstavby v dôsledku predlžovania povoľovacích procesov a riešenia námietok voči forme realizácie protihlukovej steny i dosahu na životné prostredie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2017
Iniciátori cyklotrasy Lamač-Dúbravka požiadali o územné rozhodnutie
Príprava plánovanej cyklotrasy medzi Dúbravkou a Lamačom opäť postúpila dopredu. "Oficiálne sme v piatok požiadali o vydanie územného rozhodnutia," informoval starosta bratislavského Lamača Peter Šramko.
viac
22.12.2017
V Lamači otvorili zrekonštruovanú hornú časť námestia
V bratislavskom Lamači vo štvrtok (21. 12.) pre verejnosť oficiálne sprístupnili zrekonštruovanú hornú časť Malokarpatského námestia.
viac
04.02.2021
Príprava súťaže na revitalizáciu Trhoviska Miletičova pokračuje
Príprava architektonickej súťaže na revitalizáciu Trhoviska Miletičova v bratislavskom Ružinove pokračuje. Mestská časť, ktorej trhovisko patrí, v tejto súvislosti aktívne komunikuje s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB), ktorý predmetnú súťaž pripravuje.
viac
20.09.2023
Protihlukovú stenu v Lamači majú postaviť do konca leta 2025
Dlhodobo žiadaná protihluková stena v Lamači má stáť najneskôr v auguste 2025. Vyplýva to zo zmluvy o výstavbe, ktorú Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podpísala so zhotoviteľom, spoločnosťou Doprastav.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %