Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
14.08.2024 05:06

Začali s výstavbou mosta v Levočskej Doline, práce potrvajú päť mesiacov


Snímka zdroj: mesto Levoča


V Levoči tento týždeň začali s obnovou mosta, ktorý pred rokom zničilo nákladné auto s betónom. Mesto na sociálnej sieti informovalo, že odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi.


Novú mostnú konštrukciu postaví zhotovoteľ ponad Levočský potok v mestskej časti Levočská Dolina.         

Samospráva uviedla, že na mieste vybudujú novu železobetónovú nosnú konštrukciu mosta, ktorá zabezpečí vyššiu stabilitu a odolnosť. Dôjde aj k úprave spodnej stavby mostného objektu vrátane odbúrania vrchnej časti pôvodných úložných prahov, ktoré nahradia novými železobetónovými prahmi so závernými múrikmi. Spevní sa takisto dno koryta potoka pomocou zaisťovacích prahov a betónových zábran. Stavbári vybudujú aj novú asfaltovú vozovku pred a za mostom, ktorá zabezpečí plynulý prejazd. "Úpravy budú realizované na dĺžke sedem metrov za mostom a 3,5 metra pred mostom vrátane výmeny obrusnej vrstvy až po križovatku s cestou III/3225," dodáva mesto.         

Zo zmluvy so zhotoviteľom zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv vyplýva, že celková cena diela je viac ako 131.000 eur s DPH. Práce by mali trvať päť mesiacov od odovzdania staveniska. Samospráva v tejto súvislosti žiada obyvateľov i návštevníkov lokality o trpezlivosť počas realizácie diela, o jej priebehu bude pravidelne informovať. "Po dokončení výstavby mosta bude cesta opäť bezpečne a pohodlne prejazdná," upozorňuje mesto.         

Pôvodný drevený most ešte v septembri minulého roka poškodil domiešavač, obyvatelia mestskej časti tak boli odrezaní od sveta. Dočasné premostenie zabezpečila a pár dní po nehode osadila Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Most Ružín by po rekonštrukcii mohli otvoriť 10. decembra
Práce na odstránení havarijného stavu mosta Ružín v týchto dňoch vrcholia. Ak zaťažovacia skúška dopadne dobre a stavebný úrad vydá kolaudačné rozhodnutie, prvé autá by cez most mohli prejsť 10. decembra 2017. Informoval o tom Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
08.07.2021
Výstavba protipovodňových opatrení uzavrie most na Golianovej ulici
V súvislosti s výstavbou protipovodňových opatrení v Banskej Bystrici bude od 12. júla predbežne do 18. júla na Golianovej ulici uzavretý most ponad rieku Hron.
viac
25.11.2022
V Levočskej doline sa túto zimu lyžovať nebude, dôvodom je energetická kríza
Lyžiarske stredisko v Levočskej doline túto zimu nebude v prevádzke, lyžiari si tak na tamojších zjazdovkách nezalyžujú. Informovala o tom PR manažérka strediska Lenka Schreiner Maťašovská s tým, že dôvodom je energetická kríza.
viac
23.08.2023
Kraj vybudoval v Nižnom Slavkove most za viac ako milión eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) vybudoval v Nižnom Slavkove v okrese Sabinov most za 1,05 milióna eur. Nahradil pôvodný 72-ročný mostný objekt, ktorý bol v zlom technickom stave. Výstavbu kraj financoval z vlastných zdrojov. Kraj o tom informuje na svojej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %