Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
30.03.2017 12:14

Za jarné upratovanie môžu Handlovčania vyhrať zeleň


Ilustračná snímka: (tasr).


Handlovská samospráva pripravuje jarné upratovanie mesta pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Za najaktívnejší prístup pri čistení verejných priestranstiev, ktoré sa bude konať od 1. do 13. apríla, obyvateľov i odmení, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


Jarnému upratovaniu podľa nej predchádzalo to po zimnej údržbe. V predchádzajúcich dvoch týždňoch aktivační pracovníci vyzbierali viac ako desať kubických metrov odpadu, mesto so správcom mestských komunikácií a odpadového hospodárstva Hater-Handlová, spol. s r. o., zase za posledný týždeň odstránili viac ako 15 ton štrku a nečistôt. "Odpadu po zime je stále viditeľné množstvo, a preto mesto organizuje v spolupráci s obyvateľmi jarné upratovanie pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Naplánované je v dvoch etapách, v takzvanej južnej a severnej časti mesta, vrátane mestských častí Morovno a Nová Lehota," uviedla.       

Spoločnosť Hater-Handlová rozmiestni v každej časti 15 veľkokapacitných kontajnerov, kde môžu obyvatelia vkladať odpad z verejných priestranstiev. Mapu ich umiestnenia zverejnila radnica na webovom sídle mesta. V prípade, že si obyvatelia zorganizujú malú brigádu, odvoz odpadu si môžu zabezpečiť prostredníctvom linky jarného upratovania.      

V Handlovej podľa Paulínyovej vyhodnotia aj štyri lokality, kde sa organizovala brigáda. Najviac aktívne skupiny dostanú od mesta a spoločnosti po päť kusov okrasných drevín. "Súťaž spúšťa mesto aj na svojom facebooku, od 1. do 18. apríla do 10. hodiny môžu brigádnici pridávať fotografie z upratovania do správy. Fotka skupiny, ktorá získa najviac like, vyhrá obed s primátorom mesta," dodala.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2016
Jarné upratovanie – ako bude prebiehať v mestských častiach Bratislavy?
S jarou prichádza aj čas zveľaďovania. Životné prostredie si zaslúži odbremenenie od odpadkov a predmetov, ktoré sú nežiaduce. Práve na jar sa v mnohých mestách organizuje veľké jarné upratovanie, do ktorého sa zapája množstvo ľudí.
viac
13.10.2017
V Handlovej začalo jesenné upratovanie
Ročne sa v meste vykonávajú dve celomestské upratovania. To prvé robili Handlovčania v apríli Počas jarného upratovania pod názvom „V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti“ spoločnosť HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o. odviezla 48,12 ton odpadu na skládku a autá zvážajúce odpad najazdili 867 km.
viac
25.12.2017
Priatelia Zeme ocenili obce s najlepšími výsledkami v odpadovom hospodárstve
Už piaty krát boli vyhlásení víťazi „3Z – Znižuj, Znovupoužívaj, Zrecykluj“ – súťaže samospráv o najlepší pokrok a výsledky dosiahnuté v odpadovom hospodárstve.
viac
01.04.2020
Technické služby v Prešove obnovili jarné upratovanie v meste
Technické služby mesta Prešov od stredy obnovujú jarné upratovanie v meste, ktoré bolo pozastavené 16. marca. Zber objemného odpadu z domácností budú vykonávať prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %