Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.07.2018 10:00

Z grantového programu Šariš ľuďom podporia sedem projektov


Zdroj: Šariš ľuďom


Sedem projektov, ktoré zlepšia život v regióne, si rozdelí sumu 16.000 eur v rámci grantového programu Šariš ľuďom. O časti peňazí budú rozhodovať aj ľudia, ktorí od pondelka 2. júla až do 25. augusta môžu hlasovať za najlepší projekt.


 Ten získa špeciálnu prémiu vo výške 1000 eur. Grantový program organizuje Komunitná nadácia Veľký Šariš, finančne podporuje Pivovar Šariš.        

Organizácie sa prvýkrát neuchádzajú len o priazeň odbornej poroty. "Tento rok sme sa rozhodli do hlasovania zapojiť aj východniarov. Práve oni najlepšie vedia zhodnotiť, ktorý z projektov bude pre nich najväčším prínosom," uviedol manažér pivného závodu Ján Čerkala.       

Ľudia sa môžu do hlasovania zapojiť viacerými spôsobmi. Projekty môžu podporiť cez stránku www.sarisludom.sk alebo cez putovný informačný panel, ktorý nájdu na každom zo série podujatí My sme východ.       

"Prémiu môže víťazná mimovládna organizácia či združenie využiť na svoj vlastný rozvoj a profesionalizáciu. Veríme, že hlasujúci to budú vnímať ako odmenu, ktorou ocenia úsilie a prácu ľudí, ktorí robia ich okolie ešte krajším," zhodnotil Čerkala.       

Projekty, ktoré získajú grantový príspevok, vybrala komisia programu Šariš ľuďom, zložená zo zástupcov Pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj.      

V tomto roku sa o priazeň ľudí a finančnú prémiu uchádzajú projekt Výstavby oddychovej zóny a revitalizácia studničiek v Čergovskom pohorí, Obnovy erbovej sály v kaštieli vo Finticiach, Obnovy bašty Alžbetky na Hrade Šariš, Historických klenotov mesta Prešov, Prístrešku na Soľnohrade, Rendezvousu na Mliečnej ceste medzi Kolonickým sedlom a obcou Ladmírov v okrese Snina a projekt Prebudenia spiaceho leva v Giraltovciach.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2017
V rámci grantového programu Šariš ľuďom rozdelili 16 000 eur
Šesť neziskových organizácií uspelo v grantovom programe Šariš ľuďom, v rámci ktorého si rozdelia 16 000 eur. O finančnú podporu sa uchádzalo 20 žiadateľov.
viac
03.10.2019
Nadácia Slovenskej sporiteľne opäť rozdelí 250 tisíc eur
Najväčší a najúspešnejší grant Nadácie Slovenskej sporiteľne, #mamnato, začína svoj druhý ročník. Nadácia najväčšej banky opäť rozdelí celkovo 250 000 eur. Témou tohto ročníka grantového programu je Mesto blízke ľuďom.
viac
24.03.2021
Grantový program Dobrý sused podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused podporí aj tento rok zaujímavé projekty zlepšujúce život v okolí rafinérie Slovnaft. Finančná pomoc na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností sa týka bratislavských mestských častí Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice a obce Rovinka.
viac
25.10.2022
Tesco opäť daruje 170-tisíc eur na podporu projektov po celom Slovensku
Grantový program Tesca - Vy rozhodujete, my pomáhame – už po 12.-krát pozýva neziskové organizácie, občianske združenia, školy a škôlky, mestá i obce, aby sa uchádzali o finančnú podporu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %