Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
10.03.2021 12:15

Webinár o Referenčnom rámci pre udržateľný rozvoj


Ilustračná snímka.


Pokiaľ máte záujem dozvedieť sa viac o nástroji na plánovanie, uskutočňovanie a monitorovanie miestneho udržateľného rozvoja, prihláste sa na webinár o Referenčnom rámci pre udržateľný rozvoj, ktorý sa uskutoční online 15. marca 2021 od 9,00 do 10,30.


Ako môžeme zmeniť naše mestá na lepšie obývateľné prostredie? Ako môže naše územie dosiahnuť pokrok v dosahovaní cieľov OSN v oblasti trvalo udržateľného rozvoja v čase COVID-19? Aké výzvy a príležitosti existujú pre trvalo udržateľný rozvoj miest v období obnovy po COVID?

To všetko a ešte viac sa dozviete 15. marca 2021 od 9,00 do 10,30 počas prezentácie Referenčného rámca pre udržateľné mestá (RFSC). Podujatie sa uskutoční počas regionálneho fóra o trvalo udržateľnom rozvoji Európskej hospodárskej komisie (EHK OSN).

RFSC je webový nástroj, ktorý pomáha a koordinuje mestá všetkých tvarov a veľkostí pri implementácii politík trvalo udržateľného rozvoja miest. Ponúka konkrétny rámec, ktorý pomáha mestám integrovať ciele trvalo udržateľného rozvoja OSN do ich každodenných mestských politík, od verejnej dopravy až po bývanie a nakladanie s odpadom, ako aj súbor ukazovateľov na podporu monitorovania.

Webinár je určený predstaviteľom a zástupcom z miestnej a regionálnej samosprávy a preukáže pridanú hodnotu RFSC pri hodnotení a monitorovaní udržateľných mestských projektov. Zástupcovia miest sa podelia o svoje najlepšie postupy využívajúce tento nástroj a svoje súčasné priority rozvoja miest:

- Thomas Zamansky, vedúci udržateľného prevádzkového rozvoja, Ministerstvo pre ekologické zmeny, Francúzsko

- Grace Haines, projektová manažérka pre ciele trvalo udržateľného rozvoja, Štrasburg

- Eduard Donauer, Strategické plánovanie, Bratislava

 

Praktické informácie

Registrácia: https://regionalforum.unece.org/

Termín registrácie: 12. marca

Sledujte diskusie na Twitteri s hashtagmi: # RFSD2021 #rfsc_eu #SDGs

Pracovným jazykom webinára bude angličtina

 

O regionálnom fóre pre trvalo udržateľný rozvoj

Od 10. do 18. marca sa na regionálnom fóre EHK OSN o trvalo udržateľnom rozvoji do roku 2021 sa stretnú stovky zainteresovaných strán pracujúcich na trvalo udržateľnom rozvoji s cieľom odhaliť praktické politické kroky na urýchlenie dosiahnutia cieľov trvalo udržateľného rozvoja. 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2020
Víziu a stratégiu rozvoja SR do roku 2030 môžete pripomienkovať
Vízia a stratégia rozvoja Slovenska do roku 2030 sa do konca novembra nachádza v medzirezortnom pripomienkovom konaní. V kontexte regionálneho rozvoja bude stratégia základom programov ministerstiev, ako aj programov hospodárskeho a sociálneho rozvoja samospráv.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
21.01.2021
Na ceste k reforme verejnej správy a európskej integrácii
Pozvánka na online konferenciu ,,Na ceste k reforme verejnej správy a európskej integrácii“.
viac
12.02.2021
SAŽP spustila vo štvrtok 11. ročník súťaže Dedina roka
Slovenská agentúra životného prostredia zverejnila podmienky súťaže Dedina roka 2021. Oficiálne tým spustila jej 11. ročník, nad ktorým prevzal záštitu minister životného prostredia SR Ján Budaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %