Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.05.2017 01:31

Výzva na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu


Ilustračná snímka: (mvsr).


Ministerstvo vnútra SR ako zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí vyhlásilo dňa 4. apríla 2017 otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu.


Oprávnená cieľová skupina:

Samosprávne kraje, mestá a obce SR, zamestnanci orgánov štátnej a verejnej správy, samospráv, miest a obcí SR, ako aj zástupcovia občianskej spoločnosti a komunít štátnych príslušníkov tretích krajín s udeleným pobytom na území Slovenskej republiky.

 

Typy podporovaných aktivít:

1. Vypracovanie nových alebo revízia existujúcich integračných plánov pre štátnych príslušníkov tretích krajín na úrovni samospráv, miest a obcí.

2. Vzdelávanie pracovníkov národných/regionálnych/miestnych autorít v oblasti príslušnej legislatívy a poskytovania služieb štátnym príslušníkom

tretích krajín, a zvyšovanie ich multikultúrnych zručností.

3. Organizácia podujatí, seminárov alebo workshopov pre pracovníkov národných/regionálnych/miestnych autorít za účelom vzdelávania,

Poskytovania informácií a zdieľania dobrej praxe v oblasti integrácie štátnych príslušníkov tretích krajín na národnej/regionálnej/miestnej úrovni.

4. Vytvorenie informačných materiálov, ktoré budú používané na úrovni samospráv, miest a obcí pri poskytovaní služieb štátnym príslušníkom

tretích krajín s cieľom uľahčiť ich orientáciu v poskytovaných službách a zároveň zlepšiť prístup štátnych príslušníkov tretích krajín k týmto službám (napr. inštruktážne materiály, brožúry, grafické usmernenia a pod.).

 

Výzva so všetkými potrebnými informáciami a dokumentmi je zverejnená na stránke Ministerstva vnútra SR:

http://www.minv.sk/?vyzva-na-predkladanie-ziadosti-o-grant    

Všetky prípadné otázky prosím smerujte na Ministerstvo vnútra SR.

 

Autor: (mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2017
Samosprávy môžu požiadať o grant na pomoc s integráciou cudzincov
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako Zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí v súlade s Národným programom Fondu pre azyl, migráciu a integráciu vyhlásilo otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant.
viac
01.10.2020
Posuny termínov výziev na majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov
Ministerstvo vnútra SR informuje o posune termínu uzávierky 1. a 2. hodnotiaceho kola výzvy zameranej na majetko-právne vysporiadanie pozemkov. Termín 1. hodnotiaceho kola sa posúva na 10. novembra 2020 a v 2. hodnotiaceho kola na 11. januára 2021.
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
23.03.2021
Výzvy na kultúrne aktivity pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva
Ministerstvo kultúry v utorok 16. marca 2021 zverejnilo výzvu na predkladanie žiadostí na podporu projektov zameraných na kultúrne aktivity osôb so zdravotným postihnutím alebo inak znevýhodnených skupín obyvateľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %