Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
29.07.2023 09:50

Výzva na podporu riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity


Ilustračný banner


Úrad vlády SR vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity na rok 2023. Gestorom výzvy je splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity.


Na obstaranie obecných bytov na komunitnom participatívnom systéme, podporu zamestnateľnosti, podporu športových aktivít,  zlepšovania občianskeho spolužitia, mediácie a scitlivovania verejnej mienky, podporu prioritných politík a cieľov aktuálnej Stratégie Slovenskej republiky pre integráciu Rómov a na ďalšie oblasti vyčlenil Úrad vlády SR prostredníctvom splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity 650 000 Eur. Môžu ich získať samosprávy, mimovládne organizácie, registrované sociálne podniky, cirkevné organizácie a ďalší oprávnení žiadatelia.

Oprávneným dotačným titulom je aj podpora vysporiadania vlastníckych vzťahov k obydliam a k pozemkom, na ktorých sa tieto obydlia nachádzajú, alebo na nákup pozemkov obcou určených na výstavbu nových obydlí.

Disponibilný objem finančných zdrojov je vo výške 650 000 eur, minimálna výška žiadanej dotácie je 5 000 Eur a maximálna výška 20 000 Eur. Dotáciu je možné čerpať na výdavky, ktoré vznikli od 1. januára 2023. Termín na predloženie žiadostí je 22. august 2023. Výzva a všetky potrebné materiály sú zverejnené TU.

Autor: Zdroj: Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.11.2018
Ministerstvo vnútra SR pomôže obciam s bývaním rómskych komunít
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), vyhlásilo dňa 19. novembra 2018 výzvu zameranú na zlepšené formy bývania.
viac
18.07.2020
Pozvánka na záverečnú konferenciu k národnému projektu
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti vás pozýva na záverečnú konferenciu k národného projektu Podpora partnerstva a dialógu v oblasti participatívnej tvorby verejných politík (NP PARTI),
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
04.12.2020
Výzva z IROP pre samosprávy na ochranu verejného zdravia
V rámci regionálneho operačného programu IROP bolo vyčlenených na pomoc zdravotníckemu systému 117 miliónov eur, z ktorých ďalších 8 miliónov teraz pôjde do regiónov. Vláda SR ešte v apríli schválila návrh, aby sa z eurofondov presunula vyše miliarda eur na zmierňovanie dopadov pandémie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %