Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
07.01.2021 12:20

Výzva Fondu na podporu kultúry národnostných menšín


Ilustračná snímka.


Dávame do pozornosti termín na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie alebo štipendia na rok 2021 pre maďarskú a rómsku národnostnú menšinu z Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Termín predkladania žiadostí je do 15. januára 2021.


Táto výzva sa vyhlasuje pre maďarskú národnostnú menšinu na predkladanie žiadostí o dotáciu pre oprávnených žiadateľov v nasledujúcich podprogramoch:

Maďarská národnostná menšina môže predkladať žiadosti v rámci podprogramu neprofesionálne umenie.

Rómska národnostná menšina má možnosť predkladať žiadosti v rámci programu profesionálneho umenia.

Nasledujúca výzva na predkladanie žiadostí pre maďarskú národnostnú menšinu a odbornú radu interkultúrneho dialógu a porozumenia je zverejnená od 5. januára 2021.

Štruktúra podpornej činnosti na rok 2021 obsahuje prioritu určenú Správnou radou fondu a to sú aktivity spojené s propagáciou a informovaním o sčítaní obyvateľov, najmä aktivity spojené s informovanosťou o právach spojených s príslušnosťou k národnostnej menšine.

Bližšie informácie sa dočítate TU 

Autor: (kulturminor.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2017
Fond na podporu kultúry národnostných menšín uverejnil prvú výzvu
Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ktorého vznik schválila Národná rada SR v máji tohto roku, uverejnil prvú výzvu na registráciu organizácií národnostných menšín.
viac
08.10.2020
Predĺženie termínu výzvy pre nezávislú kultúru
Fond na podporu umenia predĺžil prijímanie žiadostí v rámci mimoriadnej výzvy do 8. októbra. Výzva je určená najmä na pomoc pre jednotlivcov pôsobiacich v oblasti divadla, tanca, hudby, literatúry a vizuálneho umenia. Predĺženie výzvy je z dôvodu nevyčerpania alokovaných zdrojov.
viac
23.03.2021
Výzvy na kultúrne aktivity pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva
Ministerstvo kultúry v utorok 16. marca 2021 zverejnilo výzvu na predkladanie žiadostí na podporu projektov zameraných na kultúrne aktivity osôb so zdravotným postihnutím alebo inak znevýhodnených skupín obyvateľstva.
viac
12.08.2021
Rezort kultúry spustil výzvu pre regionálne kultúrne inštitúcie
Ministerstvo kultúry spúšťa jedinečnú výzvu, na akú regióny čakali roky. 15 miliónov pre regionálne kultúrne inštitúcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %