Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
21.12.2019 04:55

Výťažok z Anjelskej kapustnice poputuje organizácii Úsmev ako dar


Anjelská kapustnica sa varila a konzumovala na Hlavnej ulici v Košiciach. Výťažok z predaja benefičnej anjelskej kapustnice, porcia za 2 euro, podporí aktivity OZ Úsmev ako dar. FOTO TASR – Milan Kapusta.


V rámci Košických rozprávkových Vianoc v sobotu počas dňa varili v 1000-litrovom kotle na Hlavnej ulici kapustnicu. Výťažok z 8. ročníka charitatívneho podujatia Anjelská kapustnica poputuje organizácii Úsmev ako dar.


 „Tešíme sa, že táto akcia každoročne prináša radosť nielen tým, ktorí ju prídu ochutnať, ale aj tým, ktorí sa ocitli v núdzi. Je dôkazom toho, že Košičania, no aj okoloidúci, ktorí na podujatie zavítajú náhodou, sú ochotní prejaviť dobrú vôľu a neváhajú prispieť na dobrú vec,” skonštatoval Radoslav Dráb z organizácie Úsmev ako dar.       

Štvorica kuchárov z miestnej reštaurácie pripravila tradičnú pochúťku z 250 kilogramov kapusty, 70 kilogramov údených kolien a rovnakého množstva údených rebier, 80 kilogramov klobásy, 50 kilogramov cibule, troch kilogramov sušených húb a štyroch kilogramov sušených sliviek. „Začali sme variť o 4.00 h ráno, ale jednotlivé suroviny sme si pripravovali už deň dopredu. Z údených kolien sme si urobili vývar a postupne sme pridávali ďalšie ingrediencie. Niektoré špeciálne suroviny do našej kapustnice pridávame už dlhé roky, recept nikdy nemeníme,“ uviedol pre TASR jeden z kuchárov Konrad Schönfeld s tým, že dohromady navarili asi 2000 porcií.       

Náladu všetkých návštevníkov spestril počas dňa kultúrny program na hlavnom pódiu pri Immaculate, ktorý zabezpečila organizácia Visit Košice. Na svoje si prišli nielen milovníci ľudoviek, ktorých roztancoval folklórny súbor Košičan. V programe počas dňa vystúpili spolu s dídžejom a moderátorom aj dychový tanečný orchester Klasik Band, ktorý zahral orchestrálne verzie slávnych hitov. Svojím spevom rozozvučali Hlavnú ulicu aj Dominika Bélová, Andrej Tatarka, Lucia Gibardi, Anjelský zbor a iní.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Detský Silvester na železnici bude skvelým začiatkom konca roka
Poďte sa spolu s nami zabaviť v posledný deň roka 2018. Detská železnica Košice vás v pondelok 31. decembra pozýva na Detský Silvester na veľkej železnici.
viac
07.05.2019
Úsmev ako dar pozýva na bežecké podujatie
Organizácia Úsmev ako dar vytvorila desaťčlenný tím, ktorý pobeží na podujatí The Run Slovakia trasu dlhú 243 kilometrov z Tepličky do Bratislavy. Bežci majú stále možnosť sa registrovať, beh sa uskutoční 14. až 16. júna.
viac
02.12.2020
Krajská knižnica pomôže počas vianočných sviatkov dražbou kníh
Piaty ročník charitatívneho projektu Mikulášska burza zorganizuje Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove formou dražby kníh. Vyzbieraná čiastka poputuje do Bezpečného domu na Šidlovci. Informovala o tom Michaela Demková z metodického oddelenia knižnice.
viac
25.03.2024
Úsmev ako dar upozorňuje na ohrozenie rodín chudobou, vyzýva na filantropiu
Mnoho rodín na Slovensku bojuje s finančnými problémami. Úsmev ako dar upozorňuje, že chudobou je ohrozených až 30 percent rodín. Na štvrtkovom (21. 3.) treťom ročníku 1. Darcovskej konferencie organizácia spolu s partnermi vyzvali verejnosť, aby sa zapojila do pomoci pre tých najzraniteľnejších.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %