Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.08.2020 08:05

Výstavba štadióna je na cieľovej rovinke


Snímka zdroj (žsk)


V Martine sa prvá fáza výstavby atletického štadióna blíži k záveru.


Na stavbe boli v uplynulých dňoch zrealizované tartanové povrchy a montovali sa stožiare osvetlenia. Súčasne sa robilo oplotenie areálu, terénne úpravy a vysieval trávnik.

Štyristometrový ovál s umelým povrchom bude mať osem dráh a ostatné prvky pre atletické disciplíny, napríklad doskočisko pre skok do diaľky, vrh guľou či beh cez prekážky. Bude spĺňať všetky štandardy na súťaže podľa medzinárodných predpisov.

Výstavba štadióna sa začala koncom roku 2019 a napredovala aj počas koronakrízy. Aktuálny harmonogram stavebných naznačuje, že prví športovci by na štadióne mohli trénovať už v septembri.

Na výstavbe sa podieľa Slovenský atletický zväz, ktorý prispel sumou 400-tisíc eur, o zvyšné náklady sa delí Žilinský samosprávny kraj a mesto Martin. ŽSK poskytol na výstavbu svoje pozemky, ktoré sú areáli Spojenej školy v Martine a predtým sa tam nachádzalo futbalové ihrisko so škvarovým oválom.

 

Autor: (žsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.08.2019
V lokalite Pltníky poklepali základný kameň športového areálu
Poklepaním základného kameňa sa v pondelok oficiálne začala výstavba nového športového areálu v martinskej lokalite Pltníky. V prvej etape tu vyrastie moderné futbalové ihrisko s umelou trávou, tribúny, zázemie i parkovisko.
viac
20.11.2019
ŽSK uzavrel zmluvu so zhotoviteľom atletického oválu v Martine
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) uzavrel v utorok zmluvu so zhotoviteľom atletického oválu v Martine. Práce za viac ako dva milióny eur by mali ukončiť do 12 mesiacov.
viac
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
10.02.2022
Výstavba tréningovej hokejovej haly v Poprade sa blíži do finále
Výstavba novej modernej tréningovej haly v Poprade sa blíži k zdarnému koncu. Plánované ukončenie stavebných práce je naplánované na marec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %