Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.12.2021 01:40

Výstava V jasličkách na slame je zatiaľ iba online


Ilustračný výrez plagátu


Keramické betlehemy, reliéfy i figurálne plastiky, z ktorých v Trnave pozostáva predvianočná výstava V jasličkách na slame, nedostali príležitosť, aby si ich mohli prezrieť návštevníci.


Trnavské osvetové stredisko (TOS) totiž malo sprístupnenie výstavy v Dome hudby Mikuláša Schneidera Trnavského naplánované presne na deň, kedy bol na Slovensku vyhlásený lockdown. Preto, ako uviedla Milada Kotlebová, ju zatiaľ približujú na sociálnej sieti.       

Autorkou majolikových dielok je Mária Hanusková. Motívmi sú hlavne slovenské ľudové odevy, ľudové tradície, vinárska a sakrálna téma. Keramička tvorí v malokarpatskom meste Pezinok a jej korene siahajú na Myjavu. V roku 1980 vyštudovala maľbu keramiky pre Slovenskú ľudovú majoliku v Modre, kde odpracovala tri roky. Tvorí so svojím manželom Samuelom, hoci v súčasnosti už vystavujú každý samostatne.       

„Výstava V jasličkách na slame je poslednou prezentáciou v rámci projektu KreaTiviTa 2021, ktorého hlavným partnerom je Fond na podporu umenia,“ uviedla Kotlebová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2019
TTSK usporiada festival stredných škôl v Senici a Dunajskej Strede
Na Žitnom ostrove a na Záhorí sa bude môcť verejnosť oboznámiť s ponukou stredných škôl v Trnavskom kraji v rámci festivalu stredných škôl s názvom Kam na strednú. TASR o tom informoval Patrik Velšic z odboru komunikácie Trnavského samosprávneho kraja.
viac
30.04.2019
Deň Svätého Floriána v Trnave
Pri príležitosti 150. výročia vzniku Dobrovoľného hasičského zboru v Trnave, ktorý po Šoprone (1866) a Bratislave (1867) bol tretím najstarším zborom v Uhorsku, sa v tomto roku uskutočnia oslavy svätého Floriána aj v Trnave. Sú pokračovaním a zavŕšením osláv z konca novembra 2018.
viac
09.11.2019
Zborový výlet CZ ECAV Príbovce
Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Príbovce zorganizoval 6. novembra 2019 pre svojich členov zborový výlet do Kremnice. Cieľom ich cesty bola putovná výstava „Biblia na cestách“ inštalovaná v týchto dňoch v Mestskom kultúrnom stredisku v Kremnici.
viac
12.12.2022
TTSK spúšťa druhý ročník programu Mladí na úrade
Druhý ročník plateného stážového a mentoringového programu Mladí na úrade spúšťa Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %