Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.09.2019 12:10

Výstava literárnych prác Silansu


Pouličná výstava Žilinského literárneho klubu Silans.


Jedným zo sprievodných podujatí Žilinského literárneho festivalu bola aj Pouličná výstava Žilinského literárneho klubu Silans, ktorý pracuje pod Krajským kultúrnym strediskom v Žiline.


V piatok 20. septembra okrášlili priestory Národnej ulice básne a poviedky členov Silansu s fotografiami Štefana Zvaríka. Okoloidúci si mohli prečítať tvorbu dvanástich literátov, informovať sa o klube a odniesť si so sebou zborníky z literárnych súťaží a z výstavy.

Klubové stretnutia Silansu sa uskutočňujú raz za dva mesiace v priestoroch Makovického domu v Žiline. KrKS organizuje okrem klubových stretnutí aj tvorivé literárne dielne a workshopy. Najbližšie literárne dielne sa uskutočnia 23. októbra o 13.00 h v Makovického dome v Žiline s lektorkami – Máriou Klapákovou a Lenkou Šafránovou z Prešovskej univerzity. Informácie o stretnutiach a workshopoch poskytujeme na: vsvetkovska@vuczilina.sk a www.krkszilina.sk v programovom plagáte. Tešíme sa na nových záujemcov. www.krkszilina.sk

Autor: Mgr. Viktória Svetkovská, Krajské kultúrne stredisko v Žiline


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2020
Výstava v Považskej galérii umenia priblíži zlatú éru talianskeho filmu
Zlatú éru talianskeho filmu prostredníctvom filmových plagátov, letákov i fotosiek priblíži výstava "Fellini a sladký život Talianska" inštalovaná v Považskej galérii umenia (PGU) v Žiline.
viac
04.03.2023
ČAS VEĽKONOČNÝ 2023
Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja srdečne pozýva na vernisáž výstavy Čas veľkonočný, ktorá sa uskutoční 8. marca 2023 o 16:30 hod. v Makovického dome v Žiline.
viac
26.01.2024
ČAS VEĽKONOČNÝ 2024
Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja srdečne pozýva všetkých ľudovoumeleckých tvorcov na zapojenie sa do pripravovanej výstavy Čas veľkonočný.
viac
05.03.2024
Výstava Čas veľkonočný v Makovického dome
V Makovického dome v Žiline sa 1. marca 2024 uskutočnila vernisáž tradičnej výstavy Čas veľkonočný. Výrobky s jarnou a veľkonočnou tematikou prezentovalo v rámci regiónu Horné Považie 50 vystavujúcich autorov a 2 inštitúcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %