Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
13.03.2024 11:00

Výsadba oživí ďalšie lokality v meste


Ilustračná snímka mesto Prievidza


So stúpajúcou teplotou Prievidzu oživili prvé kvety v podobe jarných cibuľovín ako sú napríklad narcisy na zrevitalizovanom ostrovčeku na Ul. G. Švéniho. Výsadba kvetov postupne pribúda aj v ďalších častiach mesta. Realizovať ju začali v týchto dňoch Technické služby mesta Prievidza.


Kvetinová výsadba tento rok bude pozostávať aj z výsadby závesných kvetináčov a kvetinových pyramíd na námestiach.

„Ako v minulom roku, aj tento rok plánujeme mechanizovanú výsadbu ľalií o ploche 250 m2 v lokalite sídliska Kopanice, sídliska Necpaly, Ul. M. R. Štefánika a na Triede A. Hlinku pri kruhovom objazde,“ hovorí Silvia Masariková z TSMPD.

Mesto má v pláne vysadiť aj nový kruhový objazd pri Tescu, kde sa zameria skôr na trvalkovú výsadbu pozostávajúcu z okrasných tráv a pôdopokryvných drevín. Doplnené budú kvitnúcimi trvalkami ako sú echinacea, rudbeckia, margaréta šarlátová, stračonôžka, či lupina. TSPMD začnú lokalitu vysádzať postupne od apríla do júla v závislosti od dostupnosti rastlinného materiálu a klimatických podmienok. Kruhový objazd bude zalemovaný plazivým skalníkom, čím dôjde k spevneniu okrajov a zamulčovaný drobným andezitom.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2019
Hody ponúknu dychovky, blší trh i športovo-oddychové popoludnie
Polovica augusta v Prievidzi bude opäť patriť tradičnému hodovaniu. Prievidzské hody ponúknu 17. a 18. augusta prehliadku dychových hudieb či blší trh, tradičný program pripravila i prievidzská farnosť. Informovala o tom Frederika Šnircová z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi.
viac
24.04.2021
Revúca oživí súťaž v písaní sci-fi a fantasy poviedok
Mesto Revúca v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom obnovia súťaž v písaní sci-fi a fantasy poviedok.
viac
04.01.2024
Dotácie z rozpočtu mesta Prievidza cez e-grant
Prievidzská samospráva spustila elektronický systém podávania dotácií. Celý proces tak prebieha elektronicky, je prehľadný, jednoduchý a ľahko vyhodnotiteľný. Celkovo budú odborní hodnotitelia jednotlivých grantových programov prerozdeľovať viac ako 91 000 eur.
viac
10.04.2024
V mestských lesoch tento rok vysadia 100-tis. nových stromčekov
V lesoch mesta Spišská Nová Ves plánujú v tomto roku vysadiť takmer 100.000 nových stromčekov. Lesníci o tom informovali na sociálnej sieti s tým, že pri výsadbe budú prevažovať buk a jedľa, v menšom množstve vysadia smrekovec, javor, smrek a jaseň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %