Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.10.2019 10:10

Výhercami ceny ETM sú Ivanka pri Dunaji, Nováky, Košice a Sládkovičovo


Snímka zdroj: vlakynet


Víťazmi ceny Európskeho týždňa mobility sa stali Nováky, Košice, obec Ivanka pri Dunaji a základná škola v Sládkovičove. TASR o tom informovala Iveta Kureková zo Slovenskej agentúry životného prostredia.


Podľa oficiálne zverejnených štatistík sa potvrdilo, že Ministerstvo životného prostredia SR a národný koordinátor kampane Európskeho týždňa mobility (ETM) Slovenská agentúra životného prostredia zvýšili motiváciu samospráv zapojiť sa do kampane na podporu udržateľnej mestskej mobility v Európe.       

Podľa tlačovej správy sa do ETM 2019 zapojilo rekordných 58 samospráv, čím prispeli k celoeurópskemu výsledku 1355 miest z 50 krajín sveta.       

V kategórii aktívna samospráva zvíťazila obec Ivanka pri Dunaji, kde dokázali pripraviť podujatia pre všetky vekové kategórie, ale nadviazať na ne aj trvalými opatreniami, vystihujúcimi aktuálnu tému kampane „Bezpečná chôdza a cyklistika“. Kampaňou „Spravme, čo sa dá“ riešili dopravnú situáciu v okolí miestnej základnej a materskej školy.

V kategórii efektívne trvalé opatrenie zvíťazili Nováky za projekt Pešibusu.       

Originálna aktivita bola kategória, v ktorej prvenstvo obsadili Košice so svojou aktivitou „CykloDobro“. Občianske združenie OKOLO počas tejto akcie vyskladalo desať bicyklov, ktoré boli rozdané sirotám, do rómskych osád a iným sociálne znevýhodneným skupinám. Kategóriu originálne opatrenie obsadila prvenstvom Základná škola s materskou školou Karola Kuffnera v Sládkovičove. Tí zaujali porotu organizovanou cyklojazdou.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
Slovenskí študenti získali Európsku cenu za ekologické podnikanie
Študenti z gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach získali cenu EDP Green Entrepreneurship Award a stali sa tak najlepšou študentskou firmou roka v kategórii ekologického podnikania v rámci celej Európy.
viac
17.09.2022
Štartuje Európsky týždeň mobility, zapojených je 63 samospráv a 18 organizácií
S pestrým programom pre verejnosť odštartoval v piatok na Slovensku Európsky týždeň mobility (ETM). Najväčšia európska kampaň na podporu udržateľnej mestskej mobility sa každoročne začína 16. septembra a končí sa 22. septembra Dňom bez áut.
viac
07.11.2022
Cena za rekonštrukciu Slaneckej cesty stúpla zatiaľ o 1,6 milióna eur
Náklady na rekonštrukciu a modernizáciu Slaneckej cesty stúpli oproti pôvodne vysúťaženej sume zatiaľ o necelých 1,6 milióna eur. Mesto Košice podpísalo so spoločnosťou Doprastav doposiaľ päť dodatkov, zvýšenia ceny sa týkali tri z nich. Potvrdil to magistrát mesta.
viac
18.10.2023
SAŽP: Víťazmi Ceny ETM sú mesto Vráble, TTSK a ZŠ Moskovská v Banskej Bystrici
Víťazmi národnej súťaže o Cenu Európskeho týždňa mobility (ETM) sú mesto Vráble, Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a Základná škola (ZŠ) Moskovská v Banskej Bystrici. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo životného prostredia SR a Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %