Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
18.03.2020 07:20

Voľný cezhraničný pohyb pre Slovákov v Maďarsku


Snímka zdroj: (tasr).


Ministerka vnútra SR Denisa Saková sa dohodla s Ministrom vnútra Maďarskej republiky Sándorom Pintérom na voľnom cezhraničnom pohybe občanov Slovenskej republiky, ktorí bývajú alebo pracujú na území Maďarskej republiky najviac do 30 kilometrov od svojich hraníc.


Hraničnej kontrole sa budú musieť preukázať platným dokladom totožnosti a potvrdením od zamestnávateľa.

Voľný cezhraničný pohyb týchto Slovákov bude platiť od štvrtka 19. marca 2020. Týmto opatrením sa vyrieši aj situácia slovenských občanov v Rajke a susedných obciach. Na túto skupinu slovenských občanov sa nevzťahujú povinné karanténne opatrenia. Rovnaké pravidlá budú platiť pre občanov Maďarskej republiky, ktorí žijú na Slovensku, alebo tu pracujú, a to tiež pre prípady do 30 kilometrov od našich hraníc.

Akékoľvek ďalšie úpravy tejto bilaterálnej dohody budú závisieť od nárastu výskytu pozitívnych prípadov koronavírusu na dotknutých územiach. Dohoda začne platiť od štvrtka od 06:00 ráno, akonáhle bude v stredu odsúhlasená vládou a dôjde k vydaniu opatrenia hlavným hygienikom.

Autor: (MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2020
Zoznam vládnych opatrení prijatých na obdobie Veľkej noci
Voľný pohyb osôb bude obmedzený od 8. do 13. apríla 2020, teda počas veľkonočných sviatkov. V rámci návrhu na rozšírenie opatrení núdzového stavu podľa zákona o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu o tom vláda rozhodla na pondelkovom rokovaní.
viac
18.05.2020
Primátori južných regiónov žiadajú, aby bolo súčasťou mini Schengenu aj Maďarsko
Primátori južných prihraničných regiónov žiadajú vládu, aby v prípade vytvorenia takzvaného mini Schengenu bolo súčasťou otvorenia hraníc aj Maďarsko.
viac
18.07.2020
Nové Opatrenie ÚVZ SR, 17. 7. 2020
Opatrenie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia - zmena hranice.
viac
03.11.2020
SR prijala po útoku vo Viedni bezpečnostné opatrenia
Už hodinu po útoku boli prijaté opatrenia na Slovensku. Vykonávané sú kontroly na hraniciach a na strategických miestach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %