Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
19.05.2017 03:07

Vo Zvolene dnes tancovalo štvorylku až 700 detí


Snímka zdroj: (MsÚ).


Až sedemsto detí dnes (19. 5.) na pravé poludnie na Námestí SNP tancovalo historický tanec štvorylka. Jednalo sa o tretí ročník Zvolenskej štvorylky - podujatia medzinárodného významu European Quadrille Dance Festival.


„V mnohých mestách Slovenska aj celej Európy sa v rovnakom dni, v tom istom čase zhromaždia na námestiach tancujúce deti a mládež a spoločne zatancujú historický tanec – štvorylku,“ vysvetľuje Zuzana Niščáková z Tanečnej školy Zuzana a dodáva: „Vo Zvolene sa do štvorylky zapojili tento rok dve stredné a päť základných škôl a tiež žiaci a žiačky našej tanečnej školy, ktorá je aj odborným garantom a koordinátorom podujatia,“ hovorí Niščáková.

Počet tancujúcich zvolenských detí sa každým rokom zvyšuje, minulý rok ich bolo okolo tristo. „V tričkách vo farbách mesta - bielej a červenej, ktoré dostali všetci tanečníci vďaka primátorke mesta Zvolen a vďaka partnerom podujatia, bolo tento rok oblečených až sedemsto tanečníkov a tanečníčok!“ zdôrazňuje Niščáková. Tanečníkov prišli podporiť aj Zvolenčania, ktorí si nechceli nechať ujsť túto jedinečnú príležitosť zažiť nádherné farebné a tanečné divadlo naživo.

Vystúpenie sa v celej Európe začalo v rovnakom čase – presne na poludnie.

 

Autor: (Eva JEŽOVIČOVÁ, MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2017
Spoznajme sa na bicykli
V sobotu 13. mája sa uskutoční druhý ročník príjemného podujatia Spoznajme sa na bicykli. Je to podujatie, ktoré organizuje viacero subjektov, vrátane štyroch obcí.
viac
07.09.2017
Trnava je hostiteľským mestom Dní európskeho kultúrneho dedičstva
Dni európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD) priblížia aj tento rok verejnosti viaceré bežne neprístupné pamiatky, prípadne prístupné pamiatky návštevníkom ukážu "v inom svetle".
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %