Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
29.01.2016 12:00

Vo Vysokej nad Kysucou monitorujú svoje vozidlá pomocou GPS zariadení


Navigácia pomáha mestu získať prehľad o pohybe vozidiel v jeho vlastníctve. (Foto: Pixabay.com)


Obec Vysoká nad Kysucou v snahe zjednodušiť evidenciu a zefektívniť prevádzku motorových vozidiel pristúpila k inštalácii GPS zariadení do motorových vozidiel, ktoré sú v jej vlastníctve.


stupom tohto systému je presná elektronická kniha jázd, obsahujúca všetky sledované dáta a hodnoty vrátane trás, prejdenej vzdialenosti a, samozrejme, spotreby. Všetky získané údaje sa online ukladajú do prevádzkového systému, ktorého súčasťou je aj grafické znázornenie prejdenej trasy či meno vodiča, ktorý jazdu absolvoval. Systém po skúšobnej a testovacej časti spustili do ostrej prevádzky 8. decembra 2015.

Nadstavbovou, resp. verejnou časťou tohto projektu je online výstup o aktuálnom pohybe motorových vozidiel vo vlastníctve obce, ktorých lokalizovanie a aktuálny pohyb možno sledovať v aplikácii umiestnenej na webovej stránke obce Vysoká nad Kysucou. Výpovednú hodnotu projektu umocňuje aj skutočnosť, že na online systém evidencie vozidiel prešli aj externí dodávatelia služieb, ktorí pre Vysokú nad Kysucou robia zimnú údržbu miestnych komunikácií.

Výstupom pre samotných obyvateľov je teda aj to, že po jednoduchom „kliku“ na webovej stránke obce získajú okamžitú informáciu, kde sa v zime momentálne nachádza traktor, ktorý zabezpečuje zimnú údržbu ich prístupovej miestnej komunikácie alebo automobil, ktorý im prostredníctvom obcou zabezpečovanej sociálnej služby vezie stravu.

Autor: (ocú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2024
Na projekty v kraji pôjde ďalších 36 miliónov eur
Pôvodná alokácia na integrované územné investície vo výške 250 miliónov eur pre PSK sa zvýši o ďalších 36 miliónov. Rozhodli o tom MIRRI SR a SIEA, ktorí presunuli takmer 185 miliónov eur do gescie ôsmich Rád partnerstiev.
viac
11.04.2024
Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník podujatia so strašidlami
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník strašidelného podujatia. Hororovo-romantický príbeh Spiritus Mortis vzniká v medzinárodnej spolupráci, prináša nový pohľad na estetiku aj inovatívny prístup k spôsobu hrania.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %