Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.01.2018 05:00

Vo Vranove nad Topľou by mohlo ešte v tomto roku vzniknúť klientske centrum


Ilustračná snímka.


Ide o posledné okresné mesto v Prešovskom kraji, ktoré ním nedisponuje. Informoval o tom prednosta Okresného úradu vo Vranove nad Topľou Andrej Krišanda.


Vzniknúť by mohlo v budove AOC na Námestí slobody. "Generálny riaditeľ sekcie Verejnej správy Ministerstva vnútra SR a takisto jeho spolupracovníci si prešli všetky priestory, ktoré sú k dispozícii v AOC a s majiteľmi sa predbežne dohodli, že záujem ministerstva vnútra je to klientske centrum vo Vranove realizovať a bude záležať na ďalších podmienkach," uviedol Krišanda.       

Podľa jeho slov by sa tak malo urýchliť vybavenie občanov. "Na jednom mieste nájdu všetky náležitosti, ktoré potrebujú. Budú sa tam za políciu určite vybavovať občianske preukazy, zbrane, občania budú môcť prihlásiť autá do evidencie a okresný úrad tam bude mať zastúpené všetky svoje odbory," vymenoval.       

Napojené bude centrálne. "Budeme tak vedieť, koľko klientov sa vybavilo, ktorý klient aký časový horizont potrebuje na vybavenie jednotlivej žiadosti a tak ďalej," priblížil prednosta. Zatiaľ je to podľa neho v štádiu riešenia. "Je to záležitosť minimálne pol roka až trištvrte roka," uzavrel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2019
V meste otvorili pre verejnosť nové klientske centrum
V meste Vranov nad Topľou funguje od pondelka nové klientske centrum (KC). Občania ho nájdu na prvom poschodí v budove AOC na Námestí slobody.
viac
23.07.2019
Mesto postupne rekonštruuje historickú budovu mestského úradu
Budovu Mestského úradu vo Fiľakove čaká ďalšia rekonštrukcia. Bude súčasťou postupnej systematickej obnovy budovy, ktorá prebieha od roku 2016. O niekoľko týždňov sa vďaka dotácii obnovia ďalšie sociálne zariadenia.
viac
08.04.2020
Mesto Hlohovec dočasne odpojilo bezplatné wifi zóny
Až do odvolania vyplo mesto Hlohovec internetové pripojenie v mestských wifi zónach. Dôvodom bolo podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej zamedzenie zoskupovania sa najmä mladých užívateľov internetu.
viac
11.05.2020
TSK otvára klientske centrum i podateľňu, pribudnú prímestské autobusy
Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) otvoria v pondelok (11. 5.) klientske centrum a podateľňu, od rovnakého dátumu sa zvýši aj frekvencia spojov prímestskej autobusovej dopravy. Vyplýva to z rozhodnutia štábu pre krízové situácie TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %