Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.01.2020 05:00

Vlaňajší rok bol podľa primátorky náročný, ale úspešný


Primátorka mesta Lučanec Alexandra Pivková


Rok 2019 bol z pohľadu lučeneckej radnice náročný, ale napriek všetkému sa podarilo splniť väčšinu vytýčených cieľov. Uviedla to primátorka Alexandra Pivková s tým, že vlaňajšok v samospráve ovplyvnilo najmä meniace sa legislatívne prostredie, ktoré malo vplyv aj na mestský rozpočet.


Medzi úspechy roka zaraďuje primátorka napríklad rekonštrukcie ulíc a vybudovanie nových parkovacích miest a detských ihrísk, opravy škôl, rozšírenie kamerového systému o 20 kamier či nových 37 bytov. „Množstvo zrealizovaných projektov sa podarilo zrealizovať aj vďaka skvelej práci zamestnancov mesta a podpore mestských poslancov,“ podotkla Pivková.       

Začínajúci rok 2020 je podľa nej rokom výziev. „Čaká nás realizácia cyklotrasy Lučenec – Halič a Lučenec – Vidiná, stavebné konanie na výstavbu plavárne a zariadenia sociálnych služieb pre seniorov a hendikepovaných ľudí či rekonštrukcia mestskej tržnice,“ priblížila primátorka niektoré projekty.       

Mesto chce podľa nej pokračovať i v rekonštrukcii miestnych komunikácií, chodníkov a parkovísk, budovaní detských ihrísk a kontajnerových stanovíšť - polopodzemných a prekrytých uzamykateľných.       

„Radi by sme tiež dotiahli projekt zhodnocovania kuchynského odpadu z rodinných aj bytových domov. Pri všetkých projektoch, či už zrealizovaných alebo tých plánovaných, kladieme dôraz aj na zapracovanie smart prvkov,“ zakončila primátorka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2018
Primátorka A. Pivková sa ujala funkcie, začala tretie volebné obdobie
Mesto Lučenec aj naďalej povedie primátorka Alexandra Pivková, ktorá bola do tejto funkcie v novembrových komunálnych voľbách zvolená tretíkrát. Na piatkovom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) sa po zložení sľubu ujala funkcie.
viac
10.01.2019
V kaštieli chcú zriadiť domov dôchodcov a denný stacionár
Dokončiť už začaté projekty, ale aj pustiť sa do nových, ako napríklad zriadenie domova sociálnych služieb, rekonštrukcia plavárne či vybudovanie cyklochodníka medzi mestom Žiar nad Hronom a susednou obcou Lutila. To sú plány, s ktorými do tohto roka vstúpila žiarska samospráva.
viac
03.01.2020
Hospodárenie mesta v roku 2019 hodnotí primátor ako úspešné
Hospodárenie mesta Žiar nad Hronom v roku 2019 hodnotí jeho primátor Peter Antal pozitívne. "Tento rok môžeme hodnotiť ako úspešný aj čo sa týka financií, aj čo sa týka investícií, ktoré sme robili," skonštatoval Antal.
viac
09.01.2023
Výzvou v tomto roku bude aj dokončenie zonácií v národných parkoch
Výzvou v tomto roku bude podľa dočasne povereného ministra životného prostredia SR Jána Budaja aj dokončenie zonácií vo zvyšných národných parkoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %