Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.10.2018 02:30

Víťazmi Majstrovstiev SR v hasičskom športe sa stali hasiči z Popradu


Ilustračná snímka TASR


Družstvo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Poprade zvíťazilo v celkovom bodovaní 46. ročníka Majstrovstiev Slovenskej republiky v hasičskom športe, ktoré sa začali v utorok (9.10.) v Dubnici nad Váhom a v stredu vyvrcholili v areáli OR HaZZ v Martine.


TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia HaZZ.     

"Na stupienku víťazov stáli najčastejšie hasiči z OR HaZZ v Poprade, ktorí predviedli heroický výkon. Druhé miesto obsadili hasiči z OR HaZZ v Martine a na tretej priečke sa umiestnilo OR HaZZ v Kežmarku. Pretekári počas Majstrovstiev SR v hasičskom športe prejavili vysoké športové nasadenie a 46. ročník prežili bez vážnejších zranení," dodala Križanová.       

Na majstrovstvách si zmeralo sily 134 účastníkov z celého Slovenska a 12 družstiev. Súťaž na dubnickom mestskom štadióne sa začala behom na 100 metrov s prekážkami, popoludní na hasičov čakala štafeta na 4 x 100 metrov s prekážkami. V areáli OR HaZZ v Martine si profesionálni hasiči vyskúšali výstup do štvrtého podlažia cvičnej veže a zmerali si sily v kráľovskej disciplíne hasičského športu - v požiarnom útoku.       

Medaily a ceny víťazom odovzdali prezident HaZZ Alexander Nejedlý, riaditeľ Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak a riaditeľ KR HaZZ v Trenčíne Igor Šenitko.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2019
Dubnica nad Váhom má svoj prvý komplexný náučný chodník
Informácie o pamiatkach a osobnostiach, o obyvateľstve, hospodárstve a prírodných podmienkach ponúka nový Náučný chodník dubnickým chotárom. Informačné tabule vedú od centra Dubnice nad Váhom až ku studničke na Medzihorí.
viac
19.01.2021
Mesto ušetrilo minulý rok na verejnom obstarávaní 850 000 eur
Dubnická radnica ušetrila v minulom roku na verejnom obstarávaní viac ako 850 000 eur. Informovala o tom vedúca oddelenia strategického rozvoja a verejného obstarávania Eva Granátová.
viac
26.04.2021
Dubnický atletický štadión zrekonštruujú za viac ako pol milióna eur
Dubnická radnica začala s rekonštrukciou atletického štadióna. Celková investícia bude 558 000 eur, Slovenský atletický zväz prispel sumou 250 000 eur. Rekonštrukcia by mala trvať pol roka.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %