Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.01.2018 09:20

Virtuálna prehliadka Popradu sprístupnila veže dvoch kostolov


Snímka zdroj: (poprad.sk).


Mesto Poprad sprístupnilo pre návštevníkov webovej stránky poprad.sk virtuálnu prehliadku prostredníctvom 13 vyhliadkových bodov.


Ide o jednoduchú a pritom zaujímavú formu prezentácie mesta pre všetkých, ktorí plánujú jeho návštevu alebo sa len chcú zoznámiť s jeho podobou a pokochať sa nádhernými pohľadmi na Poprad a jeho okolie.

Staršie panoramatické zábery spracované technológiou Flash boli nahradené novou virtuálnou prehliadkou využívajúcou modernejšie zobrazenie v kóde HTML5, čo ocenia predovšetkým majitelia dotykových telefónov. Virtuálna prehliadka obsahuje spolu 13 panoramatických záberov z Popradu. Zaujímavé sú najmä výhľady z veží kostolov, ktoré zatiaľ nie sú pre verejnosť bežne prístupné. Virtuálna prehliadka tak umožní zoznámiť sa s výhľadom z veže Kostola sv. Egídia v centre Popradu alebo z veže Kostola sv. Jána Evanjelistu vo Veľkej. Nechýba pohľad na Poprad a okolie z vrcholu Zámčiska, zastúpené sú aj zábery z Matejoviec, Spišskej Soboty, nechýbajú ani Stráže či sídlisko Juh.

Ovládanie virtuálnej prehliadky je veľmi intuitívne. Každý záber je sprevádzaný stručnou audio nahrávkou, textom s krátkym popisom konkrétneho miesta, jeho presnou lokalizáciou na mape. Virtuálnu prehliadku je možné zdieľať e-mailom alebo prostredníctvom sociálnych sietí. Okrem počítača je možné virtuálnu prehliadku absolvovať aj na tabletoch a prostredníctvom mobilných telefónov. V mobiloch, ktoré majú gyroskop a digitálny kompas je možné virtuálnu prehliadku vnímať aj prostredníctvom 3D okuliarov, ktoré poznajú používatelia virtuálnej reality.

Virtuálnu prehliadku si môžete pozrieť na webovej stránke www.poprad.sk v sekcii >O meste Poprad >Virtuálne prehliadky.

Textový a audio sprievodca virtuálnou prehliadkou v slovenskom jazyku bude doplnený aj o anglickú mutáciu. 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2016
Radnica zriadila okružné jazdy mestom vo vyhliadkovom autobuse
Návštevníci Prešova môžu počas letných prázdnin spoznať mesto aj z pohodlia klimatizovaného autobusu.
viac
05.07.2017
Bedeker novinkou letnej turistickej sezóny v Poprade
Návštevníci Popradu majú počas letnej turistickej sezóny k dispozícii premiérovo Bedeker mesta Poprad.
viac
19.11.2017
Prešov získal prestížnu Cenu ITAPA 2017
Odborná porota posudzovala vyše 25 prihlásených projektov a udelila 3. miesto v kategórii Najlepší projekt digitalizácie spoločnosti pre mesto Prešov za projekt s názvom: Mapové údaje mesta Prešov pre každého.
viac
22.04.2020
Krajské múzeum v Prešove prešlo v čase krízy do online priestoru
Krajské múzeum v Prešove spustilo nové online súťaže. Takýmto spôsobom chce pomôcť rodičom a učiteľom pri vytváraní alternatívneho programu pre deti obmedzované karanténou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %