Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.07.2020 02:15

Víkendom odštartuje už štvrtá sezóna úspešného turistického vlaku Záhoráčik


Vlak Záhoráčik.


Počas prvej júlovej soboty štartuje svoju štvrtú sezónu letný vlak Záhoráčik. Premávať bude každý víkend trikrát denne až do polovice septembra.


Východiskovou stanicou bude Bratislava hl. st. a konečnou zastávkou Plavecké Podhradie. Vlak je vybavený aj špeciálnym cyklovozňom a prevádzkovať ho bude Železničná spoločnosť Slovenska (ZSSK).

„Projekt sezónneho cykloturistického vlaku je výborným príkladom ako naštartovať turizmus v Bratislavskej župe po období reštriktívnych opatrení proti koronavírusu. Kvôli pandémii sme boli nútení tento obľúbený projekt pôvodne pozastaviť. O to viac sa teším, že sa Ministerstvo dopravy a výstavby v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovenska rozhodlo projekt obnoviť. Je to výborná správa pre obyvateľov kraja aj pre turizmus,“ uviedol bratislavský župan Juraj Droba.

„Letný Vlak Záhoráčik je jedným z desiatich projektov, ktorých cieľom je podnietiť ľudí spoznávať Slovensko vlakom. V spolupráci s Ministerstvom dopravy SR a krajskými organizáciami cestovného ruchu vypraví na desiatich trasách mimoriadne LETNÉ VLAKY v rôznych kútoch Slovenska. Vďaka tomu môžete každý víkend od 4. júla do 15. septembra navštíviť iný región a objavovať výnimočné miesta, prírodné krásy, pamiatky, chute a vône Slovenska so ZSSK výhodne a ekologicky,“ doplnil generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Cestujúci, ktorí využijú letný vlak Záhoráčik, sa môžu odviezť až do Plaveckého podhradia, odkiaľ sa dostanú nielen na Plavecký hrad, ale tiež na známu rozhľadňu na Vápennej. Môžu si prejsť aj Náučný chodník Plavecký kras, ktorý patrí medzi najkrajšie náučné chodníky na Slovensku. Turisticky lákavý je aj výhľad na panorámu Malých Karpát a Záhorskú nížinu z vrchu Vysoká, na ktorú sa dostanú z obce Kuchyňa. Obec Kuchyňa je zároveň aj ideálnym štartovacím bodom pre cyklovýlety na Zochovu chatu alebo rozhľadňu Veľká Homola.

Podrobnejšie informácie k cestovným poriadkom, ako aj mapu, tipy na výlety, či fotografie nájdete tu: https://bratislavskykraj.sk/zahoracik/

Autor: (Lucia FORMAN, BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2017
Kraj sa prezentoval v Berlíne
Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism prezentovala od minulej stredy bratislavský región na veľtrhu cestovného ruchu v Berlíne. Takmer 200 000 návštevníkov tak spoznalo Bratislavu, Malokarpatsko, oblasť Záhoria a Senca.
viac
02.10.2017
Kraj predstavuje krásy pravého brehu Dunaja
Na konferencii cestovného ruchu (27. 9.) pokrstili zástupcovia bratislavského kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu brožúru „Pravý breh Dunaja“, ktorá predstavuje Petržalku, Jarovce, Rusovce a Čunovo aj ako turisticky zaujímavú destináciu pre návštevníkov.
viac
03.12.2017
Záhoráčik bude po úspešnej sezóne pokračovať
Turistický vlak Záhoráčik prepravil počas tejto sezóny takmer 10 tisíc ľudí. Projekt sa ukázal v prvom roku fungovania ako úspešný, preto v ňom budú partneri pokračovať aj v budúcom roku.
viac
30.09.2020
Letný vlak Záhoráčik prepravil túto sezónu takmer 6000 cestujúcich
Náučný chodník Plavecký kras, výhľad na panorámu Malých Karpát, či Plavecký hrad. To je len malý výber z atrakcií, ktoré mohli vidieť návštevníci Záhoria ak cestou za krásami tohto regiónu využili Letný vlak Záhoráčik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %