Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.11.2019 08:55

Vígľašská Huta-Kalinka vynovila materskú školu, chodia tam aj deti z okolia


Snímka zdroj: www.vhkalinka.eu


Vynovená materská škola (MŠ) slúži už tento rok takmer trom desiatkam detí v obci Vígľašská Huta-Kalinka v okrese Detva. Miestna samospráva získala na jej obnovu takmer 100.000 eur z eurofondov prostredníctvom Programu rozvoja vidieka SR.


"Škôlka bola postavená ešte v 70. rokoch minulého storočia a výraznejšou obnovou doposiaľ neprešla," povedal pre TASR starosta Jozef Tuček. Aktuálnou investíciou sa materská škola zateplila, vymenili sa staré okná a dvere a nový je tiež kotol na pelety, ktorý nahradil starý so spaľovaním dreva a uhlia. "Ešte pred samotnou komplexnou obnovou škôlky sme z rozpočtu obce investovali asi 7500 eur do výmeny sociálnych zariadení," pripomenul starosta.       

O pobyt v škôlke majú záujem nielen rodičia detí z Vígľašskej Huty-Kalinky, ale niekoľko najmenších tam vozia aj rodičia zo susedných Slatinských Lazov či Klokoča.       

Vedenie obce chce pre svojich asi 320 obyvateľov zlepšiť v dohľadnom čase aj možnosti využitia voľného času. "Aktuálne máme pripravený projekt rekonštrukcie kultúrneho domu. O približne 40.000 eur sa chceme uchádzať prostredníctvom výzvy Miestnej akčnej skupiny Podpoľanie," doplnil starosta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Obec chce obnoviť dve vzácne, storočné zvoničky
Dve zo štyroch historických zvoničiek chce zrekonštruovať obec Vígľašská Huta Kalinka v okrese Detva. O poskytnutie nenávratného príspevku vo výške 5000 eur na ich obnovu požiadala Slovenskú agentúru životného prostredia.
viac
17.10.2018
Druhú najväčšiu MŠ v meste rekonštruujú, dostane nové kúrenie aj fasádu
Kompletnou rekonštrukciou rozvodov kúrenia prechádzajú v týchto dňoch obe budovy dolnokubínskej Materskej školy (MŠ) Na Sihoti, kde mesto realizuje jednu zo svojich tohtoročných investičných akcií.
viac
11.11.2020
Pre obchádzkovú trasu na Muráni platí nový harmonogram pre prejazd
Súčasťou rekonštrukčných prác na poškodenom úseku cesty medzi Muráňom a Prednou Horou je aj úprava obchádzkovej trasy, ktorá vedie cez Národný park Muránska planina. Spoločnosť Skanska SK už s prácami začala, do ich ukončenia platí na obchádzke nový harmonogram prejazdu.
viac
18.01.2021
V roku 2020 sa aj napriek pandémii Rožňava rozvíjala
Hoci bol vlaňajšok predovšetkým rokom ochorenia COVID-19, samospráva Rožňavy neprestala aj za podpory poslancov pokračovať v budovaní a rozvoji mesta. Uviedol to primátor Michal Domik v zhrnutí uplynulého roka na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %