Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.12.2021 04:15

Vianočné trhy presunulo mesto do on-line priestoru


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Prievidza presunulo pre pandémiu zrušené vianočné trhy do on-line priestoru. Spustilo novú doménu, kde združuje remeselníkov, ktorí mali pôvodne predávať svoje výrobky na Námestí slobody. Informovala o tom referentka pre komunikáciu z mestského úradu Diana Dušeková.


Za myšlienkou stojí poslankyňa Natália Svítková, ktorá v spolupráci s prievidzským študentom vysokej školy Radovanom Hubom vymyslela interaktívny spôsob, ako môžu ľudia podporiť lokálnych remeselníkov a umelcov nákupom ich tovaru.

Na internetovej stránke www.trhyvprievidzi.sk je predstavených viacero remeselníkov a umelcov s tradičným tovarom s uvedením kontaktu, prostredníctvom ktorého si môžu záujemcovia zakúpiť rôzne vlastnoručne robené výrobky.

"Veľmi sa tejto myšlienke teším. Aj my ako predstavitelia samosprávy sme boli veľmi smutní, že sa tradičné trhy na námestí nemohli uskutočniť. Svojou atmosférou dotvárali vianočnú náladu, boli miestom stretávania sa priateľov a blízkych," spomenula primátorka Katarína Macháčková.

Týmto krokom chce samospráva podľa nej aspoň trochu pomôcť aj remeselníkom, ktorí sú protipandemickými opatreniami zasiahnutí a nemali možnosť predávať svoje výrobky na trhoch počas roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
Vianočné trhy v Prievidzi ponúknu 106 stánkov s rôznorodým tovarom
V inovovanom termíne, 5. decembra, otvoria tento rok v Prievidzi vianočné trhy. V predvečer príchodu svätého Mikuláša budú mať Prievidžania a návštevníci mesta na Námestí slobody k dispozícii stánky s občerstvením, od 13. decembra aj tie s ďalším sortimentom, predovšetkým vianočnými výrobkami.
viac
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
01.12.2022
Advent bude patriť trhom, koncertom i výlovu kaprov
Advent v Prievidzi ponúkne vianočné trhy, blší trh, koncerty miestnych umelcov i výlov kaprov. Program pripravilo mesto a Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) až do konca decembra, otvorí ho Mikuláš sprievodom mestom v nedeľu (4. 12.) a ukončí vítanie nového roka.
viac
07.02.2023
Systém zálohovaných pohárov počas trhov znížil množstvo odpadu
Systém zálohovaných pohárov počas minuloročných vianočných trhov v Prievidzi znížil množstvo vyprodukovaného odpadu o desiatky kilogramov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %