Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.11.2019 11:10

Vianočné ozdoby v Kysuckom múzeu


Ilustračná snímka


Kysucké múzeum v Čadci Vás pozýva na výstavu vianočných ozdôb a dekorácií, ktorú pripravilo v spolupráci s Výrobným družstvom OKRASA Čadca a kysuckými ľudovými výrobcami.


 OKRASA Čadca bola založená v roku 1954 a špecializuje sa na tradičnú výrobu sklenených vianočných ozdôb. Výroba je zameraná na ručnú prácu bez využitia strojov, čo zaručuje originalitu každého kusa výrobku. Každoročne sú pripravované nové kolekcie vianočných ozdôb pre nasledujúcu sezónu, pričom jednotlivé kolekcie vychádzajú z aktuálnych módnych trendov a vzorov. Každý rok Okrasa prezentuje ucelený sortiment noviniek. Technológia výroby sklenených ozdôb je neustále inovovaná, s ohľadom na produktivitu aj ochranu životného prostredia.

Výstava vianočných ozdôb a dekorácií je predajná a pre verejnosť sprístupnená od 25. novembra do 22. decembra 2019 v priestoroch Kysuckého múzea v Čadci.

Pre návštevníkov sú pripravené tvorivé dielne v mesiaci december, kde si môžu každý utorok a štvrtok od 8.00 do 13.00 hod. vyskúšať pečenie vianočných oblátok a maľovanie vianočných sklenených ozdôb. Tvorivé dielne sú určené pre žiakov základných, stredných a špeciálnych škôl, ako aj pre každého, kto si chce vyskúšať svoju zručnosť, šikovnosť a kreativitu.

Na tvorivé dielne je potrebné sa vopred objednať na t. č. 041/432 13 86.

Návštevníci múzea si zároveň môžu zakúpiť niektorý z vianočných výrobkov či dekoratívnych predmetov od ľudových výrobcov nielen z regiónu Kysúc, ale aj okolia, medzi ktorými určite nájdete i darček, ktorý poteší vašich blízkych.

Autor: Mgr. Zuzana Markechová, Kysucké múzeum v Čadci


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.12.2018
Návštevníci Kysuckého múzea môžu obdivovať stovky miniatúrnych betlehemov
Betlehemy ako ich nepoznáme je názov výstavy v Kysuckom múzeu v Čadci, na ktorej prezentuje Žilinčan Jozef Práznovský takmer 420 miniatúrnych betlehemov, 21 veľkých betlehemov a 15 obrazov z jeho autorskej tvorby.
viac
06.03.2020
Výstava To vajíčko maľované predstavuje množstvo umelcov z regiónu
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo tradičnú výstavu s veľkonočnou tematikou. Tento rok svoje výrobky prezentuje viac ako 40 autorov.
viac
26.05.2020
Výstava hlinených plastík a reliéfov z tvorby Lindy Orieščikovej
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo v priestoroch renesančného kaštieľa v Radoli výstavu pod názvom Exodus. Výstava potrvá do 27. 9. 2020.
viac
06.06.2020
Kysucké múzeum vystavuje najcennejšie numizmatické exponáty zo svojich zbierok
Kysucké múzeum v Čadci pripravilo novú numizmatickú výstavu s názvom Numizmatika v našich zbierkach. Výstava je inštalovaná v priestoroch kaštieľa v Radoli od 7. 6. do 31. 11. 2020 a ponúka prehliadku najcennejších numizmatických exponátov zo zbierkových fondov Kysuckého múzea v Čadci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %