Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.07.2018 07:45

Veľkolepý 4. ročník The Grand Retro Show na Zámku Vígľaš


Plagát - pozvánka


Luxusné vozidlá, praví gentlemani a nádherné dámy opäť nájdete na Zámku Vígľaš počas soboty 4. augusta 2018. Veľkolepá The Grand Retro Show prinesie zábavu pre veľkých aj malých a zaujme celé rodiny.


Výstava cca 58 vozidiel, z ktorých 90 % má rok výroby do 1945, je zárukou autentického zážitku, z ktorého si odnesiete veľa spomienok a fotografií. Celý deň je spestrený bohatým kultúrnym programom. Informuje o tom marketingová manažérka hotela The Grand Vígľaš Veronika Harmanová.

„Zažili ste minulý ročník zrazu historických vozidiel na Zámku Vígľaš? Tak tento, bude ešte lepší. Od 14.00 hod. vás čaká výstava vozidiel, prehliadka Concours d´elegance, vystúpenie Zuzany Haasovej, vystúpenie folklórnych súborov, prehliadka krojov, fotokútik a veľa, veľa atrakcií pre deti. Všetci ste srdečne vítaní. Vstupné je 3 eurá pre dospelé osoby, 1,50 eur pre deti od 6 do 12 rokov a deti do 6 rokov majú vstup grátis,“ pozýva V. Harmanová.

Dodáva, že k najzaujímavejším častiam programu patrí výstava vozidiel v priestoroch zámockého nádvoria medzi 14.00 až 17.00 hod. a o 17.00 hod. bude slávnostné oceňovanie najkrajších z nich.

,,V čase konania The Grand Retro Show máme zámok vypredaný už rok vopred. Ubytovaní i jednodňoví návštevníci oceňujú toto podujatie ako spojenie nedávnej histórie so stredovekom. Je určené hlavne pre rodiny s deťmi, ale zabaví sa každý. Posádky sa väčšinou oblečú do dobového oblečenia a návštevníci sa s nimi radi pri vozidlách fotografujú, rozprávajú sa s majiteľmi o histórii a renovácii ich vozidiel,“ vraví V. Harmanová.

Martin Mladoň, spoluorganizátor celého podujatia k tomu dodáva: „Tohtoročným podujatím The Grand Retro Show si zároveň pripomíname 100. výročie založenia Československa. V tomto období boli naše vozidlá špičkou na trhu a preto prevažná väčšina áut bude domácich značiek, ako Tatra, Škoda, a ďalšie. Nebudú však chýbať ani svetové značky ako Rolls-Royce či Packard, európske značky Citroën a Peugeot. Zaujímavosťou a veteránskou lahôdkou bude vozidlo značky Stanley Woods z roku 1916 poháňané parou. Je skutočnou raritou, počet týchto vozidiel v Európe by sme zrátali na prstoch jednej ruky. Nebudú chýbať ani motorky a špeciálny hosť, ktorým je tento rok Jozef Banáš.“

Na Zámok Vígľaš môžete zavítať aj „na otočku“, alebo tu stráviť príjemný rodinný pobytový víkend. V ponuke sú aj zvýhodnené pobytové balíčky, ktoré uľahčia výber a sú i cenovo výhodnejšie. Obľúbené sú celoročné pobyty Zámocký, Romantický a Wellness pobyt, alebo strašidelný Draculov pobyt v autentickom apartmáne. Ako novinka na letnú sezónu je v ponuke pobyt s názvom Letné dobrodružstvo na zámku. Náš pobytový balíček Letné dobrodružstvo na zámku zahŕňa príjemné ubytovanie v historických izbách na 2 noci, polpenziu, 2-hodinový vstup do vlastného wellness počas každého dňa pobytu, 3-hodinový vstup do Holidayparku Kováčová pre dospelé osoby a 1 dieťa do 12 rokov grátis, animácie pre deti a dospelých, prehliadku zámku so sprievodcom, welcome drink, darček na izbe. Samozrejmosťou je parkovanie, wifi, či možnosť rezervácie pobytu na viac nocí. Platnosť pobytového balíka je do 31.8.2018,“ vymenúva V. Harmanová.

Do konca roka pre návštevníkov zámku pripravujú rôzne podujatia. Obľúbeným podujatím je Žigmundov víkend 28.-30. septembra spojený s denným plnením rytierskych úloh pre deti a dospelých, slávnostným udeľovaním Žigmundových dekrétov a dobovou zábavou. Správna tajomná atmosféra nastane pri Halloweene na zámku 1.- 4. novemba za účasti tajomného grófa Drakulu, nebude chýbať nočný lov duchov s profesionálnymi lovcami duchov a halloweenska party v maskách. Pre deti budú počas celého pobytu pripravené tematické aktivity s animátormi (vyrezávanie tekvíc, šarkaniáda).

Návštevníci si môžu spestriť pobyt aj rozsiahlou ponukou ďalších vodných radovánok v okolí. Okrem ďalšieho akvaparku Aquathermal Strehová (v Dolnej Strehovej), majú hostia na výber aj prírodné kúpaliská v tajchoch v okolí Banskej Štiavnice, či vodné nádrže ako je napríklad Ružiná, alebo mestské kúpaliská s vonkajšími bazénmi (Sliač, Banská Bystrica). Potešia ich aj hrady a zámky, banské mestá a ich pamiatky (Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Kremnica, Špania dolina), alebo hory (Donovaly).

Zámocký hotel The Grand Vígľaš **** s poskytovaním wellness služieb je symbolom nového trendu v hotelierstve na Slovensku. Veľkorysá rekonštrukcia priniesla návštevníkom zámku návrat do obdobia gotiky, renesancie i baroka a je aristokratickým skvostom nielen podpolianskeho regiónu, ale celého Slovenska. Jedinečný je zariadením izieb v stredovekom štýle, skvostom je aj Veľká Kongresová sála kráľa Žigmunda pre 200 osôb vytesaná do skaly a menšia sála kráľa Mateja Korvína, Biely a Červený salónik, či Malá a Veľká rytierska sála s kaplnkou. Milovníci histórie tak majú možnosť nielen navštíviť zámok, ale aj zažiť jedinečnú atmosféru stredoveku počas pobytu, spojenú s prvotriednymi službami. Vnútorné priestory zámku si môže pozrieť každý záujemca so sprievodom a odborným výkladom v určených časoch.

V okolí zámku Vígľaš sú tieto ďalšie možnosti výletov:

Podpolianske múzeum – výstava hmotných a duchovných artefaktov Podpoľania Detva Expozícia drevených vyrezávaných krížov – Detva (13 km/15 min)

Raticov vrch – kostol a kapucínsky kláštor na podpolianskych lazoch (25 km/25 min)

Banská Štiavnica –  kultúrna pamiatka UNESCO (43 km/35 min)

Banská Bystrica - mestská pamiatková rezervácia, gotický hrad, pamätník SNP (35 km/35min)

Kremnica – Kremnická mincovňa, najstaršia mincovňa na svete (47 km/35 min)

Hronsek – pamiatka UNESCO, evanjelický artikulárny drevený kostolík (25 km/25 min)

Špania dolina – pamiatková rezervácia ľudovej architektúry (45 km/35 min)

Zvolenský zámok – gotický zámok z roku 1360 - národná kultúrna pamiatka (15 km/18 min)

Pustý hrad – hradný komplex, zrúcanina - Zvolen (15 km/18 min + peší výstup 1 hod)

Čiernohronská železnica (úzkokoľajka), kultúrna pamiatka, Čierny Balog (53 km/50 min)

Divín – zrúcanina hradu, kaštieľ v podhradí (27 km/25 min)

Vodná nádrž Ružiná – vhodná na kúpanie v letných mesiacoch (27 km/25 min)

Kúpele Sliač (18 km/20 min), kúpele Kováčová (18 km/20 min)

Lyžiarske stredisko Košútka – Hriňová (23 km/25 min), lyžiarske stredisko PARK SNOW Donovaly (60 km/45 min), lyžiarske stredisko SKI Králiky (40 km/40 min)

Očovská folklórna hruda – folklórny festival v Očovej - august (7 km/7 min)

Medzinárodné letecké dni – Sliač - posledný augustový víkend (18 km/20 min)

Radvanský jarmok – Banská Bystrica - zaradený v zozname nehmotného kultúrneho dedičstva (35 km/35 min)

 Viac informácií je na www.grandviglas.com

 

Autor: (ts-grandviglas)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2018
Veľká noc bez stresu a príprav na Zámku Vígľaš
Ak sa chcete vyhnúť stresu z príprav a zároveň si vychutnať veľkonočnú šibačku s animátormi a hľadaním veľkonočných vajec, zámocký hotel The Grand Vígľaš je správnou voľbou.
viac
29.09.2018
Jedenásty ročník Zejdeme sa na hambálku prinesie obnovenú premiéru
Malacky budú opäť žiť divadlom! V dňoch 29. septembra až 6. októbra 2018 sa premenia na divadelné mestečko. Program jedenásteho ročníka divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku bude pestrý. Tešiť sa môžete na dvanásť ochotníckych a profesionálnych divadelných súborov zo Slovenska i Čiech.
viac
22.11.2019
Tohtoročné Vianoce na Bojnickom zámku ponúknu i zvyky na svätú Barboru a Luciu
Priestory Bojnického zámku sa začiatkom decembra opäť zaplnia vôňou ihličia vianočných stromčekov. Stane sa tak v rámci príprav podujatia Vianoce na zámku, ktoré tento rok priblíži aj zvyky počas adventu.
viac
06.07.2020
Káčer úspešne dorazil do cieľa v Pezinku
Siedmy ročník charitatívneho podujatia Káčer na bicykli sa po siedmich dňoch skončil. Správca Nadácie TA3 prešiel počas týždňa banskými obcami a mestami od Spiša cez Gemer do Ľubietovej, Banskej Štiavnice a Novej Bane, aby úspešne došiel do cieľa v Pezinku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %