Pondelok 28.10.2024
Dnes má meniny 
Dobromila
°C
28.10.2024 02:05

V Žiline využijú Dušičky na riešenie problému s nezaplatenými hrobovými miestami


Ilustračná snímka: TERAZ.sk


Správca žilinských pohrebísk chce v spolupráci so žilinskou radnicou využiť dušičkové obdobie aj na riešenie problému s nezaplatenými hrobovými miestami a bez platnej nájomnej zmluvy.


Takéto hrobové miesta označí tromi druhmi upozorňujúcich samolepiek. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Ondrášová.         

Oranžovou samolepkou budú označené hroby, ktorým plynie trojročná výpovedná lehota. Biela samolepka s čiernym písmom je určená pre hroby, ktorým plynie jednoročná výpovedná lehota. "Výpovede boli v oboch uvedených prípadoch nájomcom zaslané, hrobové miesta zdokumentované aj s popisom a výpovede neboli osobou uvedenou v nájomnej zmluve prevzaté," priblížila Ondrášová. Doplnila, že bielou samolepkou s červeným písmom budú olepené hrobové miesta, ktorým už uplynula výpovedná lehota a doteraz nebola uzatvorená platná nájomná zmluva a zaplatený nájom.         

Podľa žilinského primátora Petra Fiabáneho je starostlivosť o hrobové miesta nielen prejavom úcty k zosnulým, ale aj zodpovednosti voči komunite a mestu. "Je preto nevyhnutné, aby si nájomcovia a rodiny zosnulých plnili svoje povinnosti včas. Verejnosť a pozostalí, ktorí nájdu hrobové miesto označené niektorou zo samolepiek, môžu kontaktovať správcu pohrebísk telefonicky, mailom alebo osobne v kancelárii správcu. Na základe relevantných dokladov majú právo hrobové miesto administratívne vyrovnať," uzavrel Fiabáne.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2018
Žilinské cintoríny sú na Dušičky pripravené
Budúci týždeň čaká cintoríny v Žiline zvýšený nápor. Prelom októbra a novembra patrí každoročne spomienke na zosnulých. Sviatok všetkých svätých (Dušičky) vychádza v tento rok na štvrtok a v piatok si pripomenieme Pamiatku zosnulých.
viac
28.10.2019
Nájom za hrobové miesta sa dá od pondelka vyplatiť aj na cintoríne
Banskobystričania i príbuzní pochovaných na banskobystrických cintorínoch majú možnosť od pondelka až do piatku na rímskokatolíckom cintoríne v centre mesta zaplatiť nájom hrobového miesta.
viac
22.05.2020
Rožňava bude potrebovať nový cintorín
Vedenie mesta Rožňava sa v blízkej dobe bude musieť zaoberať otázkou vytvorenia nového cintorína. Na túto skutočnosť upozornil na poslednom zasadnutí tamojšieho mestského zastupiteľstva správca cintorína a poslanec Zoltán Beke.
viac
27.10.2020
ZMOS:Návrh na skrátenie nás zaskočil
Náhle rozhodnutie skrátiť pôvodne trojdňové celoplošné testovanie na dva dni je masívnym vstupom do plánovaných príprav. Uviedol to zástupca združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Lukáš Baňacký.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %