Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
27.06.2019 05:55

V TSK si prevezme koncoročné vysvedčenie viac ako 11 tisíc stredoškolákov


Ilustračná snímka


Na 39-tich stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) si v piatok 28. júna 2019 prevezme z rúk pedagógov hodnotenie svojej práce za školský rok 2018/2019 viac ako 11 500 žiakov denného štúdia.


Letné prázdniny sú pre každého školou povinného žiaka či študenta najobľúbenejšou časťou roka. Ešte pred tým, než sa školáci rozbehnú do sveta, na dovolenky, k starým rodičom či na brigády a festivaly, dostanú za svoju celoročnú študijnú prácu koncoročné hodnotenie. „Posledný júnový piatok si vysvedčenia prevezme viac ako 11 500 študentov župných stredných škôl. Veľmi ma teší, že na troch stredných školách budem môcť vysvedčenia odovzdať aj osobne, a to študentom Obchodnej akadémie v Trenčíne, Strednej priemyselnej školy stavebnej Emila Belluša v Trenčíne a Strednej odbornej školy Pod Sokolicami v Trenčíne,“ prezradil trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Koncoročné vysvedčenie si na šestnástich stredných odborných školách prevezme viac ako 4 500 študentov, ďalších približne 3 500 na desiatich gymnáziách. V rámci piatich stredných priemyselných škôl odovzdajú učitelia študentom takmer 1 400 vysvedčení, na troch obchodných akadémiách bude odovzdaných viac ako 850 vysvedčení, ďalších približne 500 na dvoch stredných zdravotníckych školách. Svoje koncoročné hodnotenie si prevezme aj viac ako 370 žiakov Strednej umeleckej školy v Trenčíne, približne 160 žiakov Strednej športovej školy v Trenčíne a 220 študentov Strednej spojenej školy v Novákoch.

Svoje hodnotenie si za celoročné úsilie už v predstihu prevzalo aj viac ako 3 400 maturantov a 600 žiakov svoje stredné odborné vzdelanie ukončilo s výučným listom.

Autor: (ts-tsk-Mgr. Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2017
Environmentálny grantový systém TSK má za sebou ďalší rok
Grantový systém Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s názvom Zelené oči má za sebou ďalší rok. Podávať žiadosti bolo po novom možné len do konca augusta. TSK pristúpil k zmene termínu podávania žiadostí z dôvodu, aby sa navrhované projekty stihli zrealizovať do konca roka.
viac
08.11.2018
Župné stredné školy v systéme duálneho vzdelávania hodnotili prvú trojročnicu
Najviac žiakov má v systéme duálneho vzdelávania v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) zapojených Stredná odborná škola strojnícka v Považskej Bystrici. S počtom 217 dualistov je škola druhou najlepšou v rámci celého Slovenska.
viac
29.04.2019
Cyklistický tím športovej školy v Trenčíne dostal nový elektromobil
Stredná športová škola v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja sa môže pochváliť ďalšou novinkou, vďaka ktorej sa opäť zlepšia podmienky pre mladých športovcov.
viac
15.07.2019
Župa rozdelí financie na podporu zážitkového vzdelávania a kultúry
Druhé kolo predkladania žiadostí o finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania a kultúry z dielne Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa uzavrelo v posledný májový deň. Na župný úrad dorazilo spolu 31 žiadostí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %