Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
20.01.2020 02:55

V Trebišove ocenili významné osobnosti mesta


Cena primátora mesta Trebišov


Na slávnostnom udeľovaní ocenení osobnostiam mesta Trebišov 2019 si cenu prevzalo 14 jednotlivcov a jeden kolektív.


V decembri 2019 mesto Trebišov usporiadalo v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska galaprogram spojený s odovzdávaním ocenení osobnostiam mesta Trebišov. V kultúrnom programe sa pozvaným hosťom predstavila hudobná skupina pedagógov zo Základnej umeleckej školy v Trebišove a kapela profesionálnych hudobníkov René Bošeľa TRIO.

Udelené boli ďakovné listy, Cena primátora mesta a Cena mesta Trebišov.

Na základe návrhov poslancov mestského zastupiteľstva, zástupcov mesta Trebišov, organizácií a inštitúcií pôsobiacich na území mesta boli udelené ďakovné listy týmto osobnostiam:

o MUDr. Ružene Anďalovej - za tvorivú publikačnú činnosť a kultúrny prínos, o MUDr. Jaroslavovi Jutkovi - za úspešnú a záslužnú činnosť v prospech mesta, o Magdaléne Haburovej - za tvorivé výkony a publikačnú činnosť, o JUDr. Jane Berešovej - za ušľachtilý čin, o JUDr. Miroslavovi Berešovi - za ušľachtilý čin, o Dionýzovi Kačovi - za ušľachtilý čin, o plk. JUDr. Radoslavovi Fedorovi - za úspešnú a záslužnú činnosť v prospech mesta o Igorovi Zbojovskému - za ušľachtilý čin (záchranu ľudského života), o Michalovi Siedleckému - za občiansku angažovanosť a publikačnú činnosť.

Cenu primátora mesta

za úspešnú a záslužnú činnosť v prospech mesta primátor mesta Trebišov Marek Čižmár udelil trom osobnostiam a jednému kolektívu:

- Mgr. Ľubomírovi Ďurišinovi – in memoriam,

- Ing. Dušanovi Poľackému – in memoriam,

- promovanému pedagógovi Pavlovi Ružanovi,

- Divadlu G Trebišov.

 Cenu mesta Trebišov

za vynikajúce tvorivé výkony a kultúrny rozvoj mesta si prevzali:

- PhDr. Július Galgan,

- akadem. maliar Štefan Bubán.

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2020
Pamätná kniha Banskej Bystrice pozná ďalšie osobnosti
Február má v meste pod Urpínom vždy výnimočnú a slávnostnú atmosféru. Každoročne je spätý s oceňovaním osobností Banskej Bystrice, ktoré svojimi vlastnosťami, skúsenosťami a poctivou prácou vytŕčajú z davu.
viac
04.01.2021
Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta aj primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
27.12.2021
Verejnosť môže opäť podávať návrhy na Cenu mesta a Cenu primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
11.01.2023
Do konca januára možno podať návrhy na ocenenia mesta
Galanta chce cenou mesta, cenou primátora a ďakovným listom vzdať úctu tým svojim obyvateľom a rodákom, ktorí sa v roku 2022 pričinili o jej reprezentáciu a dosiahli významné pracovné, študijné či športové výsledky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %