Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.05.2021 03:48

V šiestich obciach kraja sa konajú doplňujúce voľby


Komunálne voľby


Obyvatelia šiestich obcí Nitrianskeho kraja si v sobotu v doplňujúcich voľbách volia nových členov obecných zastupiteľstiev. V štyroch z nich je už o novom obecnom poslancovi prakticky rozhodnuté, pretože sa tam o uvoľnené miesto uchádza iba jeden kandidát.


Najviac obcí, v ktorých v sobotu idú ľudia k volebným urnám, je v okrese Levice. V obci Jesenské s 38 oprávnenými voličmi je jediným kandidátom na poslanca obecného zastupiteľstva nestraník Róbert Kling. TASR o tom informovala starostka obce Eva Mozoličová.       

V obci Bajka v rovnakom okrese kandiduje na poslanca za stranu Hlas-SD 39-ročný strojník Péter Szelény. Doplňujúce voľby sa konajú i v obci Tehla. „O post poslanca obecného zastupiteľstva sa uchádza iba jeden kandidát, nestraníčka Mária Hajnovičová,“ informovala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Iveta Čengerová.       

V obci Dolná Seč, takisto v Levickom okrese, sa o jeden uvoľnený post poslanca uchádzajú dvaja kandidáti. Voliči si budú vyberať medzi nestraníkmi, 48-ročným Jaromírom Šípošom a 37-ročným Petrom Štefkom.      

 V Okrese Nitra sa doplňujúce voľby konajú v Čifároch, kde na poslanca kandiduje iba Štefan Nagy, ktorý sa o post v obecnom zastupiteľstve uchádza za subjekt Dobrá voľba. V Ludaniciach v Topoľčianskom okrese volia obyvatelia obce dvoch poslancov. Na uvoľnené posty kandidujú štyria uchádzači. Za KDH Ivan Gerhát a Katarína Matušíková, Zuzana Gígelová za Dobrú voľbu a nestraníčka Monika Košecká.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2016
Mestá v Nitrianskom kraji poplatok za rozvoj nezavádzajú
Zákon o miestnom poplatku za rozvoj nenašiel v Nitrianskom kraji priaznivcov. Poplatok za rozvoj sa jednotlivé mestá rozhodli nezavádzať. Krajské mesto Nitra podľa vyjadrenia z odboru daní a poplatkov momentálne neplánuje zavedenie poplatku za rozvoj.
viac
20.03.2020
Doplňujúce voľby starostov a poslancov sa nebudú konať 4. apríla
Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa neuskutočnia v sobotu 4. apríla. Doplňujúce voľby sa mali týkať 14 obcí v šiestich samosprávnych krajoch. Potvrdila to Lucia Kirinovičová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.
viac
07.11.2020
V 19 obciach pôjdu opäť k urnám
Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí stanovila NR SR na 15. mája 2021.
viac
10.09.2021
Nitriansky samosprávny kraj nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc, s ktorou počíta pripravovaná reforma Ministerstva zdravotníctva SR. Podľa vedenia NSK i krajských poslancov by zmena štatútov nemocníc znamenala výrazné obmedzenie dostupnej zdravotnej starostlivosti v regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %