Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
07.03.2022 12:25

V Senici vznikne prvá nadvihnutá križovatka


Tu by mala vyrásť nová križovatka. Snímka zdroj: (FB / mesto Senica).


V meste Senica vznikne prvá nadvihnutá križovatka, ktorá bude mať za úlohu zabezpečiť zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Ide o križovatku ulíc Sadová a Mudrochova, kde takýto prvok upokojenia dopravy vznikne. "Minulý týždeň bol vyfrézovaný povrch vozovky a od pondelka 7. marca sa začala realizácia stavby, ktorá by mala trvať tri týždne. Počas prác bude križovatka neprejazdná a obyvatelia sídliska Sotina sa tak musia pripraviť v tomto termíne na dopravné obmedzenie a obchádzku tejto trasy. Obmedzenie cestnej premávky na ceste počas realizácie stavby bude vyznačené dočasným dopravným značením," uviedla Moravcová.

Realizácia vyvýšenej križovatky je súčasťou projektu s názvom Cyklodopravné trasy Senica, v rámci ktorého sa budujú nielen nové cyklistické komunikácie, ale aj doplnková infraštruktúra a šesť prvkov upokojenia dopravy. Okrem spomínanej vyvýšenej plochy križovatky to budú aj spomaľovacie vankúše a nadvihnuté plochy priechodov pre chodcov.

"V tejto časti mesta vyúsťuje cyklodopravná trasa, zdvihnutím celej križovatky bude zabezpečené zvýšenie bezpečnosti cyklistov a chodcov, keďže autá budú musieť pred vjazdom do križovatky spomaliť," doplnila hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2016
Poprad získal dotáciu na výcvik žiakov na dopravnom ihrisku
Mesto Poprad získalo dotáciu vo výške 5308 eur od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR za projekt Bez nehody do školy, bez nehody domov!
viac
17.02.2020
Brezno začne v marci s budovaním cyklotrasy Brezno - Valaská
Mesto Brezno v marci spustí realizáciu projektu Cyklotrasa Brezno – Valaská. Cestovanie na bicykli bude pre mnohých nielen ekonomické a ekologické, ale aj zdraviu prospešné. Dĺžka realizácie výstavby bude 12 mesiacov a predpokladaný termín ukončenia je február 2021.
viac
27.03.2020
Pre výstavbu križovatky Triblavina bude na D1 obmedzená doprava
Pre potreby výstavby križovatky Triblavina budú od soboty (28. 3.) do 10. apríla opäť prestavovať aj dopravné značenie. Vodiči preto musia počítať so spomalením dopravy na diaľnici D1. Informovala o tom hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaela Michalová.
viac
24.08.2023
Hlavná križovatka bude po výmene signalizácie riadená efektívnejšie
Hlavná križovatka v meste Senica prejde zmenou, ktorá by mala zefektívniť jej prejazd. Informovala o tom za mesto Lucia Vajdová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %