Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
18.10.2019 12:25

V Senici sa stretli pracovníci v sociálnej sfére, dôležitosť ich práce narastá


Ilustračná snímka


Vo štvrtok sa uskutočnil v Senici štvrtýkrát Deň sociálnych pracovníkov. Podujatie pripravil Mestský úrad Senica v spolupráci s neziskovou organizáciou Pro Region. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viera Barošková.


Na podujatí sa zúčastnili sociálni pracovníci a zástupcovia zariadení sociálnych služieb z okresov Senica a Skalica, odborní zamestnanci mestských a obecných úradov, úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a organizácií tretieho sektora. "Dôležitosť sociálnej práce neustále narastá. Kým v roku 2003 mala Senica 2251 obyvateľov vo veku nad 62 rokov, v októbri roku 2019 ich bolo už 4326. Do sociálnej sféry však nepatria len seniori, ale sú tam aj ďalšie skupiny ľudí, ktorí sú odkázaní na rôzne sociálne služby. Vytváranie podmienok na podporu v poskytovaní sociálnych služieb, ich skvalitňovanie či riešenie miestnych sociálnych problémov považujem za kľúčové," uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.       

V meste Senica sú štyri zariadenia pre seniorov. Dve zariadenia sú súkromné, zriaďovateľom domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov je Trnavský samosprávny kraj a v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Senica je zariadenie sociálnych služieb.       

Riaditeľka neziskovej organizácie Pro Region a denného stacionára pre mentálne postihnutých klientov Svetluška v miestnej časti Kunov Marta Štítna predstavila projekt Proces deinštitucionalizácie a kvality sociálnych služieb v Senici, ktorý sa realizuje od marca 2019 do konca októbra 2020.       

"Hlavnou aktivitou projektu je zvyšovanie kvality a dostupnosti sociálnych služieb v meste Senica a následne v Trnavskom samosprávnom kraji prostredníctvom deinštitucionalizácie. Prvou etapou hlavnej aktivity je monitorovanie cieľov verejných politík mesta Senica v sociálnej oblasti so zreteľom na aktualizáciu komunitných služieb v rámci komunitného plánu mesta Senica najmä z pohľadu dlhodobých cieľov," uviedla Štítna.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2018
Víno, cyklistika a golf
Golfový turnaj v Golf Resort Skalica, Senická divadelná horúčka, Spartan Slovakia – Senica, Festival TvorBA, Ekotopfilm- Envirofim, Bitka pri Lamači, Slávnosti vína, Jeseň vo vinohradoch, Slovenskí primáši, Pumptrack Tour De Slovakia, Lampášová prehliadka Dolného predmestia.
viac
16.11.2020
SGI vydáva manuál pre samosprávy, ako plánovať sociálne služby
Návod na to, ako vypracovať komunitný plán sociálnych služieb vrátane analytických materiálov, ktoré musia byť jeho integrálnou súčasťou, prináša nový manuál Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI) a Ústavu verejnej politiky.
viac
30.12.2021
Skalica plánuje dostavbu prístavu na Baťovom kanáli
Mesto Skalica navrhlo dostavbu a rozšírenie prístavu na Baťovom kanáli. Vyplýva to zo zverejneného územného rozhodnutia, ktoré vydalo mesto Gbely ako príslušný stavebný úrad.
viac
23.10.2023
ŽSK ocenil sociálnych pracovníkov v celom kraji
V priestoroch Slovenského komorného divadla v Martine si dnes z rúk Eriky Jurinovej, predsedníčky ŽSK prevzalo ocenenie 56 pracovníkov v sociálnych službách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %