Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.08.2019 01:25

V Ružinove pribudne od septembra nová škôlka


ZŠ Borodáčova


V bratislavskom Ružinove pribudne od septembra nová materská škola na Borodáčovej ulici. Rozhodli o tom tento týždeň ružinovskí miestni poslanci schválením všeobecne záväzného nariadenia ako posledný krok pre jej oficiálne zriadenie. Nová škôlka s dvoma triedami bude mať kapacitu 44 detí.


"Sú to priestory, ktoré vznikli vedľa základnej školy prerobením miestností v pavilóne B, takže to bude fungovať veľmi efektívne a integrovane v priestore, ktorý ľudia z okolia poznajú," uviedla pre TASR Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia ružinovského miestneho úradu.       

Celkové investície boli približne 200.000 eur, okrem samotných tried vzniklo napríklad aj vonkajšie ihrisko. Suma však nie je konečná, ďalšie náklady si vyžiada prevádzka škôlky. "Prihlasovanie bolo ukončené a v najbližšom čase by mali rodičia dostať vyrozumenie," poznamenala Tóthová.       

Mestská časť tak bude mať po novom v zriaďovateľskej pôsobnosti 12 materských škôl a 11 elokovaných tried. Tie bude navštevovať viac ako 2200 detí. "Od januára by mohlo pribudnúť ďalších približne 60 nových miest na Stálicovej a Banšelovej ulici, ale, samozrejme, hľadajú sa aj ďalšie priestory, ktoré by sa mohli využívať týmto spôsobom," dodala Tóthová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2019
Ružinov bude mať nové pravidlá pre prijímanie detí do škôlok
Prijímanie detí do materských škôl v bratislavskom Ružinove má mať nové transparentné, zrozumiteľné a sprehľadnené pravidlá. Zabezpečiť to má všeobecne záväzné nariadenie, ktoré schválili ružinovskí poslanci na rokovaní miestneho zastupiteľstva.
viac
28.12.2021
V Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola
V bratislavskom Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola (MŠ). Vzniknúť by mohla v nebytových priestoroch bytového domu v rámci projektu Nuppu Jasmiini na Hraničnej ulici.
viac
26.07.2022
Mesto posunulo termíny PAAS pre ďalšie dve ružinovské lokality
Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa o ďalšie dve ružinovské zóny v pôvodne plánovaných termínoch nerozšíri. Ide o časti Košická – Miletičova – Prievozská a lokalitu Ružová dolina.
viac
30.05.2023
Ružinov plánuje v septembri otvoriť škôlku v projekte Ovocné sady
Bratislavský Ružinov by mal v septembri otvoriť novú materskú školu (MŠ) v rámci projektu Ovocné sady. Vytvorené sú štyri triedy s kapacitou 80 miest i školskou jedálňou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %