Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
16.05.2022 02:25

V rekreačnej zóne na Toplianskej ulici pribudol Pumptrack – Bike park


Ilustračná snímka: (tasr).


v rekreačnej zóne na Toplianskej ulici v Bardejove pribudla v uplynulých dňoch nová dráha Pumptrack – Bike park. Celkové náklady predstavujú približne 37 000 eur, z čoho väčšia časť je dotácia Ministerstva dopravy a výstavby SR a zvyšok financovalo mesto Bardejov.


"Pumptrack – Bike park je ďalšou exteriérovou atrakciou mesta, ktorej cieľom je prilákanie návštevníkov zo širšieho regiónu a podporenie cestovného ruchu v okrese Bardejov a regióne Šariš, a to vo všetkých vekových kategóriách. Obnovený areál bude slúžiť zároveň na organizovanie medzinárodných podujatí a pretekov," uviedol riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov Radomír Jančošek.

V spomenutej lokalite pribudli i lavičky, odpadkové koše, informačné tabule a mapy s atrakciami v meste Bardejov a okolí. Povrch dráhy bol upravený a zhutnený kameninou a hlinou. Vo finálnej fáze aj asfaltom.

"Nový umelo vytvorený okruh má asfaltovú úpravu a je vhodný pre jazdu na bicykli, kolobežke, skateboarde či korčuliach. Celá dráha je postavená tak, že je možné prejsť ju bez šľapania či odrážania. Cyklista nepedáluje, ale ´pumpuje´ telom. Okruh je tvorený vlnami a klopenými zákrutami, ktoré umožňujú udržiavať a zvyšovať rýchlosť. Dráha je určená pre všetky vekové kategórie a pre rôzne úrovne jazdenia," vysvetlil Jančošek s tým, že príprava projektu trvala šesť mesiacov.

Vlani bol na Toplianskej ulici obnovený i schátraný skatepark. Vynovili v ňom zničene lavičky, stoly, osvetlenie a chátrajúci altánok, ktorý slúžil ako miesto odpočinku a relaxu pre návštevníkov a športovcov, predovšetkým pre skaterov, bikerov a kolobežkárov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Začala sa výstavba cyklotrasy v Strážkach, v pláne je aj bike park
Mesto Spišská Belá začalo v týchto dňoch s výstavbou cyklotrasy do Kežmarku v mestskej časti Strážky. Ide o úsek dlhý niečo cez dva kilometre a vedie od štrkoviska v Strážkach cez kaštieľ Strážky, až po začiatok panelového chodníka na začiatku Strážok v smere na Spišskú Belú.
viac
15.07.2019
Na Mýte sa zjazduje aj v lete
Lyžiarske stredisko v Mýte pod Ďumbierom sa teší obľube už niekoľko desaťročí. Avšak v roku 2019 prišiel čas na rázne zmeny a zjazdovať sa bude aj v lete. Od júla tohto roku bude prvýkrát v letnej sezóne otvorený nový Bike park a 4-sedačková lanovka pre malých i veľkých turistov.
viac
10.06.2020
V Mýte pod Ďumbierom sa otvárajú brány do bike parku
Mýto SKI & BIKE otvára opäť svoje brány pre všetkých nadšených bikerov. V sobotu 13. júna sa môžete tešiť na otvorenie druhej sezóny v špičkovom bike parku v Mýte pod Ďumbierom.
viac
28.11.2023
Nový bike park by mal byť hotový do konca roka
Vo Veľkej Lomnici pod Tatrami by mali do konca roka postaviť nový bike park. Starosta Peter Duda pre TASR potvrdil, že ak to poveternostné podmienky dovolia, stavba by mala byť hotová ešte v decembri.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %